‘Δικτατορία’ στους κόλπους της εκκλησίας εν μέσω του φαναρίου. Και... Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος ο Βαρθολομαίος!

Ως... διάκος δίπλα στον Βαρθολομαίο είναι η εικόνα που δίνει ο Ιερώνυμος. Και δυστυχώς το βλέπουμε αυτό σε κάθε επίσκεψη από τις πολλές που κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης... Όχι βέβαια χωρίς λόγο και σκοπιμότητα.
Θέλει, και επισημάνθηκε με πρόσφατη επίσκεψή του με αφορμή τη γιορτή της Υπαπαντής στη Καλαμάτα, να... εγκατασταθεί ο κ. Βαρθολομαίος ως... Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος(!), να φανεί ότι είναι ο «κυρίαρχος της Ελλαδικής Εκκλησίας»!
Και γι' αυτό αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Ιερώνυμος με την ανοχή που δείχνει και επιτρέπει στον Βαρθολομαίο να περιοδεύει ανά τις Μητροπόλεις και να πηγαίνει σε Μοναστήρια, δίνοντας την αίσθηση του κυρίαρχου!
Θυμίζουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ δεν επέτρεπε αυτά τα ταξίδια και τα πηγαινέλα στον Πατριάρχη. Έβαζε δε τους όρους του. Και είναι γνωστή η άρνησή του για επίσκεψη, πριν από χρόνια, του Οικουμενικού Πατριάρχη Δημητρίου.

Αντίθετος είναι σ' αυτές τις συχνές περιοδείες ανά την Ελλάδα του Βαρθολομαίου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πατριάρχη στην Καλαμάτα, δήλωσε:

«Πιστεύω ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι μια Αυτοκέφαλος και αυτοδιοικούμενη Εκκλησία. Πιστεύω επίσης ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μειώνει το κύρος Του και χάνει από την αίγλη του θεσμού, τον οποίο εκπροσωπεί, με το να ευρίσκεται ''ευκαίρως - ακαίρως'', δηλαδή κάθε λίγο και λιγάκι, στην Ελλάδα!».

Σχόλια