Γάζα Νο 2. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις….

Άγκυρα: Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το κουρδικό ΡΚΚ κατά τη διάρκεια τελετής για τους 11 Τούρκους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους -όπως και αρκετοί Κούρδοι αντάρτες- σε συγκρούσεις το Σάββατο, λέγοντας ότι το «ΡΚΚ θα πνιγεί στο ίδιο του το αίμα».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, μαζί με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας, υποδέχθηκε τα φέρετρα των 11 νεκρών Τούρκων φαντάρων στο αεροδρόμιο του Βαν. «Σήμερα δεν θα κάνουμε χαρούμενους τους προδότες, θα υπερασπιστούμε αυτό το έδαφος ηρωικά, με αποφασιστικότητα απέναντι στους εχθρούς και τους τρομοκράτες», ανέφερε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.
«Θα λιώσουν στο ίδιο τους το σκοτάδι, θα πνιγούν στο ίδιο τους το αίμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός, καταλήγοντας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις θα δώσουν «την απαραίτητη απάντηση». Ο αριθμός των νεκρών κατά τις συμπλοκές του Σαββάτου ήταν από τους υψηλότερους των τελευταίων ετών.
Μετά τις συγκρούσεις του Σαββάτου, ο τουρκικός στρατός πέρασε στην αντεπίθεση και βομβάρδισε θέσεις στο βόρειο Ιράκ, στις οποίες θεωρείται ότι έχουν βρει καταφύγιο οι Κούρδοι αντάρτες. Ανάμεσα στους τουλάχιστον 22 νεκρούς είναι και μία έφηβη, το πρώτο άμαχο θύμα αυτών των ημερών.

Οι συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων ανταρτών και τουρκικού στρατού κλιμακώνονται κατά κανόνα κάθε άνοιξη, όταν είναι ευκολότερη η διέλευση από τα ορεινά περάσματα των τουρκοιρακινών συνόρων. Τον περασμένο μήνα, οι νεκροί Κούρδοι αντάρτες υπολογίζονται σε 120 κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών και μίας χερσαίας επιχείρησης του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ.
http://www.philenews.com/
Σχόλια