Αρνούμενοι να εγκαταλείψουν την παράδοση της ορθοδόξου εκκλησίας, διώκονται ποινικά από την ελληνική δικαιοσύνη! Πάνω από 422 παραθρησκευτικές οργανώσεις, ουδέποτε δεν εκδιώθησαν από την Ελλάδα…

Σήμερα 6 Απριλίου 2011 το α  τριμελὲς Εφετείο Θεσσαλονίκης, με ομόφωνη απόφασή του, κατεδίκασε τελεσιδίκως τους δεκατέσσερεις πρωταιτίους της καταλήψεως της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου με επικεφαλής τον ηγέτη τους Μεθόδιο-Ματθαίο Παπαλαμπρακόπουλο.
Κατά την ακροαματική διαδικασία οι παρόντες εκ των καταληψιών εδήλωσαν πεισματικά την άρνησή τους να υπακούσουν στις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης.
Το Δικαστήριο εκτιμώντας ιδιαίτερα αρνητικά το γεγονός της μη συμόρφωσής τους στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τους επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για την παράνομη κατάληψη της Μονής, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι παραμονή τους εκεί αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Παράλληλα, με την απόφαση αυτή και για πολλοστή φορά, επικυρώνεται η απόφαση της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους για την απέλασή τους και προβάλλεται επιτακτικά η υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας για την άμεση εφαρμογή της.
romfea

Σχόλια