Αληθινά πάρτι βρικολάκων στη Βρετανία.

Την ίδια ώρα που οι βρικόλακες εισβάλλουν στην καθημερινότητά μας μέσα από δεκάδες ταινίες και σειρές με θέμα τα αιμοσταγή αθάνατα πλάσματα που τρέφονται με αίμα, μία ομάδα περίπου 3.000 ανθρώπων στη Βρετανία, διοργανώνει μια φορά το μήνα «πάρτι βρικολάκων» όπου πίνουν ο ένας το αίμα του άλλου!Η 24χρονη Pyretta Blaze είναι ένα από τα βασικά μέλη της ομάδας, η οποία επιτηρείται από τους αρχηγούς βρικόλακες, που είναι γνωστοί ως «Elders» (Πρεσβύτεροι). «Από πολύ μικρή αισθανόμουν την ανάγκη να πιω αίμα και να εκφράζομαι ως βαμπίρ» λέει η νεαρή κοπέλα.
«Ανυπομονώ να έρθει η μέρα της συγκέντρωσης, για να μπορέσω να πιω αίμα και να καταλαγιάσω τη δίψα μου για έναν ακόμα μήνα. Είναι μοναδική εμπειρία. Όταν φεύγω αισθάνομαι σα να έχω ξαναγεννηθεί και γεμάτη ενέργεια» δηλώνει στην εφημερίδα Sun η Pyretta.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 24χρονης, όσοι παρευρίσκονται στις συγκεντρώσεις, πρέπει να περάσουν πρώτα ένα ψυχολογικό τεστ από τους «Πρεσβύτερους», οι οποίοι διαπιστώνουν αν οι εν μέρει βρικόλακες βρίσκονται σε καλή ψυχολογική υγεία.

«Το να ζεις σαν βαμπίρ είναι σοβαρή υπόθεση. Οι Πρεσβύτεροι θέλουν να ξέρουν ότι τα άτομα που έρχονται στις συγκεντρώσεις δεν είναι απλά παιδιά παθιασμένα με τις ταινίες, που νομίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι κουλ. Είμαστε όλοι πολύ σοβαροί σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής μας και τις τελετές» λέει η Pyretta.

Όπως τονίζει η κοπέλα το να είσαι βαμπίρ είναι δέσμευση ζωής. «Κάποιοι από εμάς πάνε στα πάρτι με συγκεκριμένους συντρόφους με τους οποίους έχουμε δεσμευτεί ότι θα είναι οι μοναδικοί άνθρωποι που θα πιούμε το αίμα τους. Άλλοι έρχονται μόνοι τους. Έχω μια φίλη που τρέφομαι από εκείνη. Μου αρέσει να πίνω το αίμα της και αυτή είναι χαρούμενη».

Όσοι παρευρίσκονται είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πρώτα τεστ για αφροδισιακά νοσήματα, AIDS και άλλες ασθένειες, ενώ πάντα είναι παρών ένας γιατρός ή μια νοσοκόμα σε περίπτωση που χρειαστεί. Οι συγκεντρώσεις γίνονται σε ιδιωτικά κτήματα στην εξοχή το καλοκαίρι και σε αρχοντικά το χειμώνα.

«Συνήθως πίνουμε από το λαιμό, το στήθος, τα χέρια ή τα πόδια. Φοράω κοφτερά δόντια για να μπορέσω να τρυπήσω το δέρμα. Νιώθω σαν πραγματικός βρικόλακας» λέει η κοπέλα, η οποία παραδέχεται πως στην ηλικία των 15 ετών είχε πιει για πρώτη φορά ανθρώπινο αίμα.Ταινίες όπως το Twilight και επιτυχημένες αμερικανικές σειρές σαν το True Blood και το Vampire Diaries έχουν κάνει πολύ νέο κόσμο να ενδιαφερθεί για τον βαμπιρισμό, όμως «η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από τις ταινίες του Hollywood» λέει στη Sun. Οποιοσδήποτε συμμετέχει στις συγκεντρώσεις πρέπει να είναι αυστηρά άνω των 18, και πρέπει να δηλώσει εξ αρχής αν θα είναι το «θύμα» ή ο «θύτης».

Σχόλια