Εβραίοι, Σκοπιανοί και… Μακεδονία.

Οι Σκοπιανοί εγκαινίασαν πρόσφατα μεγάλο Μουσείο για το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, που απλώνεται σε έκταση 2.700 τετραγωνικών μέτρων. Τώρα, από πού και ως πού άλλη ιστορία… Τους τα έδωσαν και αυτοί πρόθυμοι για κάθε εξυπηρέτηση.
Το Εβραϊκό Κέντρο Μνήμης στα Σκόπια, άλλωστε, είναι το τέταρτο του είδους αυτού στον κόσμο, έπειτα απ' αυτά του Γιαν Βασέμ στο Τελ Αβίβ, του Μουσείου Μνήμης στην Ουάσιγκτον και του Εβραϊκού Μουσείου στο Βερολίνο.
Μπαίνοντας ο Επισκέπτης «αντιμετωπίζει» ένα μεγάλο χάρτη όπου ΟΛΗ η Μακεδονία είναι των Σκοπιανών… Και προχωρώντας ταμπέλες: Θεσσαλονίκη 52.000 Εβραίοι… Και ακολουθούν Φλώρινα, Κοζάνη μέχρι και Καβάλα… με αριθμούς από το ολοκαύτωμα. Όπως πάνε, θέλουν την μισή Ελλάδα δική τους.
Δυστυχώς, όπως είπε εκτός από τα παραπάνω, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. ΑΝΘΙΜΟΣ βγήκε και πολιτικός και είπε «ας δώσουν οι Σκοπιανοί ό,τι όνομα θέλουν στο κρατίδιό τους». Λάθος τραγικό!
Και απορούμε γιατί η Κυβέρνηση δεν κάνει χρήση της γνώμης και των υπογραφών 350 προσωπικοτήτων από όλη την ανθρωπότητα που μιλάνε για Ελληνική και ΜΟΝΟ Μακεδονία.

ΠΗΓΗ
Σχόλια