Όλοι οι ηγέτες των χωρών, προέρχονται απο το καθεστώς των Η.Π.Α

Την Τετάρτη 6 Απριλίου ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Πρίστινα Κρίστοφερ Ντελ, κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Κοσόβου, στην έπαυλή του στον περίφημο «λόφο των πρεσβειών», Αρμπερία, όπου στεγάζονται οι ξένες διπλωματικές αποστολές.
 Στο οβάλ γραφείο, απέναντί του, κάθησαν ο πρωθυπουργός Χακίμ Θάτσι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ισα Μουστάφα και ο έκπτωτος πρόεδρος της Δημοκρατίας Μπεντζέτ Πατσόλι. Αφού άκουσαν τον εξάψαλμο για την πολιτική κρίση στην οποία βυθίστηκε η χώρα μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να καθαιρέσει τον Πατσόλι, τριάντα εφτά μέρες αφότου εξελέγη στην προεδρία, ο Αμερικανός διπλωμάτης τούς ξεκαθάρισε ότι εάν δεν κάνουν αυτό που θα τους υποδείξει, να μην ελπίζουν πλέον στην αμερικανική στήριξη και βοήθεια.
Κρύος ιδρώτας έλουσε τους τρεις πολιτικούς, που μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούσαν τον λόγο για τον οποίο τους έκανε την τιμή να τους καλέσει στην κατοικία του ο πρεσβευτής των ΗΠΑ. Ο Ντελ άνοιξε στη συνέχεια ένα φάκελο που είχε μπροστά του και διάβασε ένα όνομα: Ατιφέπε Γιαχιάγκα.

Σχόλια