Η ελευθερία κινήσεων της mossad, αποδεικνύει την επιβολή, διαφόρων χωρών από το Ισραήλ.

Το Ισραήλ παραδέχτηκε την απαγωγή Παλαιστίνιου μηχανικού στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz, έπειτα από μερική άρση της λογοκρισίας επί του θέματος, οι ισραηλινές αρχές παραδέχτηκαν ότι ο Παλαιστίνιος μηχανικός Dirar Abu Sissi κρατείται και ανακρίνεται στο Ισραήλ.
 Ο 42χρονος Παλαιστίνιος, διευθυντικό στέλεχος του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Γάζας απήχθη από άνδρες της Mossad στις 19 Φεβρουαρίου ενώ ταξίδευε με τραίνο από το Χάρκοβο στο Κίεβο για να συναντήσει τον αδερφό του που ερχόταν από την Ολλανδία.
Ο Abu Sissi ανέφερε στο δικηγόρο του από το Παλαιστινιακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (PCHR) ότι τρία άτομα, τα δύο με στρατιωτικές στολές, τον ανάγκασαν να κατέβει από το τραίνο στον σταθμό της Πολτάβα και μεταφερθηκε με αυτοκίνητο στο Κίεβο, φορώντας χειροπέδες και κουκούλα.
 Όταν έφτασε στο Κίεβο κρατήθηκε μέσα σε διαμέρισμα όπου υπήρχαν άλλα έξι άτομα που συστήθηκαν ως μέλη της Μossad. Ο Αbu Sissi είπε ότι τα μέλη της Μossad αμέσως τον ανέκριναν και μετά τον μετέφεραν σε αεροπλάνο. Η πτήση κράτησε τέσσερις με πέντε ώρες μέχρι την προσγείωση σε μέρος άγνωστο σε αυτόν. Περίπου τριάντα λεπτά αργότερα απογειώθηκαν και πάλι και η πτήση κράτησε περίπου μία ώρα.
 Όταν προσγειώθηκαν ο Παλαιστίνιος μηχανικός βρισκόταν στο Ισραήλ. Η Ουκρανή σύζυγός του στη Γάζα είχε καταγγείλει ότι ο άντρας της είχε απαχθεί από τη Μοσάντ για να σαμποταριστεί ο ηλεκτρικός σταθμός.
Δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel εικάζει ότι ο Abu Sissi είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Hamas και ότι κατέχει χρήσιμες πληροφορίες για το Ισραήλ.
 Σύμφωνα με ακτιβιστή δικαιωμάτων στην Ουκρανία, δεν υπάρχουν συμφωνίες συνεργασίας των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών (SSU) με τη Μossad, υπογραμμίζοντας ότι εγείρονται σειρά ερωτημάτων για το εύρος των δραστηριοτήτων της Mossad στην Ουκρανία εάν αποδειχθεί πως η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση του Abu Sissi.

Σχόλια