Πολιτικά χαρακτηριστικά στην επίσκεψη της Εμινέ Ερντογάν

Πιστή στην πολιτική της η Τουρκία. Αυτή τη φορά στο παιχνίδι μπήκε και η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, η Εμινέ Ερντογαν, η οποία βρέθηκε στη δυτική Θράκη σε μια… ιδιωτική επίσκεψη, συνοδευόμενη, όμως, από πολυμελή αντιπροσωπεία, αλλά και τον υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς.
Κατά πάγια τακτική, οι Τούρκοι που επισκέπτονται την περιοχή, παραβιάζοντας τη συνθήκη της Λωζάννης μιλούν για «τουρκική μειονότητα», αναφερόμενοι στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης. 
 Η πάντα μανδιλοφορούσα σύζυγος του Ταγίπ Ερντογάν και η συνοδεία της επέλεξαν, μάλιστα, να παραβρεθούν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ψευδομουφτής που δεν αναγνωρίζεται απ’ την ελληνική πολιτεία.
 Η Εμινέ Ερντογάν διάβασε το γραπτό λόγο της από ειδική συσκευή που βρισκόταν μπροστά της, προφανώς για να αποφύγει κάποιο ατόπημα, προσφώνησε τους κατοίκους «αγαπητά αδέλφια», ωστόσο ο Εγκεμέν Μπαγίς, κατά τη συνήθη τακτική, αναφέρθηκε σε «Τούρκους» και όχι μουσουλμάνους της Θράκης. «Ο Τούρκος, όπου και να γεννηθεί, θα παραμείνει Τούρκους», δήλωσε ο υπουργός.
Η επίσκεψη έγινε, μάλιστα, με αφορμή την τελετή περιτομής των δύο εγγονών του πρώην βουλευτή Ροδόπης 
Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν 15 χρόνια, αλλά τιμάται κάθε χρόνο από το τουρκικό κράτος, ως υπέρμαχος του… τουρκισμού στην Θράκη.
 Κάποιοι μιλούν και για επίσκεψη προεκλογικού χαρακτήρα για να στηρίξει τον υποψήφιο βουλευτή με το κόμμα του συζύγου της που κατάγεται από τη δυτική Θράκη. Η ίδια, πάντως, απέφυγε τις πολιτικές δηλώσεις, προτιμώντας να μιλήσει για τη φιλία των δυο λαών και τη φίλη της Άντα Παπανδρέου, ενώ ο Τούρκος υπουργός επαίνεσε την πολιτική Παπανδρέου
Η Εμινέ Ερντογάν, μετά τη Φιλύρα και το Κικίδιο, επέστρεψε στην Κομοτηνή, όπου επισκέφτηκε το τουρκικό προξενείο, ενώ στάθηκε και στην εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Συλλόγου της Νεολαίας Κομοτηνής που, επειδή αυτοαποκαλούνται «τουρκικός» και όχι «μουσουλμανικός» σύλλογος δεν αναγνωρίζονται, δημιουργώντας προστριβές. Ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε αποφύγει στην προηγούμενη επίσκεψή του να περάσει την πόρτα του συλλόγου.


Από : euro2day.g
Σχόλια