Τρόικα: Απολύστε τους δημοσίους υπαλλήλους αορίστου χρόνου!

Η Τρόικα είναι αποφασισμένη να ζητήσει και νέες θυσίες: Απολυσεις ζητεί τώρα η Τρόικα, βάζοντας στο στόχαστρό της χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο με σύμβαση αορίστου χρόνου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροϊκανοί εχουν ζητήσει απόλυση του 1/3 των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, δηλαδή 45.000 εργαζόμενοι επί συνόλου 130.000.
Σε άμεση μείωση των λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών του Δημοσίου θα προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά από απαίτηση της τρόικας, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση μεγαλύτερο περιορισμό στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και απολύσεις του 1/3 των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου που απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Υπολογίζεται ότι 45.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου έχουν μπει στο στόχαστρο της τρόικας, προκειμένου να μειωθούν αποτελεσματικά και μόνιμα οι μισθολογικές δαπάνες των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης, κυρίως στις ΔΕΚΟ, σε τράπεζες που έχει συμμετοχή το κράτος και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου όπως είναι δημοτικές επιχειρήσεις, καζίνο, φορείς διαχείρισης λιμανιών, αεροδρομίων κ.τ.λ.
Η απόλυση 45.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου θα μειώσει το μισθολογικό κόστος κατά 600 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τους 130.000 εργαζομένους.
Κύκλοι του υπουργείου εσωτερικών αποκλείουν απολύσεις προσωπικού στο δημόσιο, αντιπροτείνοντας πρώτον αυξηση της αναλογίας των προσλήψεων σε σχέση με τις αποχωρήσεις σε 1 προς 7 από 1 προς 5 που είναι τώρα και δεύτερον μείωση έως και 50% των συμβασιούχων που θα προσληφθούν το 2011.




Από :  Zougla.gr
Σχόλια