Κλείνουν τα αστυνομικά τμήματα. Δεν τους νοιάζει η ασφάλεια των πολιτών.

Βασικό κριτήριο για τις συνενώσεις των αστυνομικών τμημάτων είναι σε ποιες περιοχές διαθέτει η Αστυνομία ιδιόκτητα κτίρια, ώστε να αποφευχθούν τα χρήματα των ενοικίων που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.
Με το κριτήριο αυτό παραμένουν ως έχουν τα Αστυνομικά Τμήματα Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης και Συντάγματος, τα οποία στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων συνενώνεται με των Αμπελοκήπων και φεύγει από το κτίριο της Καλλιδρομίου.
Πρόκειται ουσιαστικά, όπως επισημαίνουν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., "για μια κίνηση που έχει προαναγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε", ενώ χαρακτηρίζουν το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων ίσως το μοναδικό στον κόσμο που χρειαζόταν περισσότερους αστυνομικούς για τη φύλαξή του από όσους μπορούσε να διαθέσει για την αστυνόμευση της περιοχής, εξαιτίας των συχνών επιθέσεων που δεχόταν από ομάδες αντιεξουσιαστών.
Τα Αστυνομικά Τμήματα Ζωγράφου και Καισαριανής ενοποιούνται, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για τα Αστυνομικά Τμήματα Παγκρατίου και Βύρωνα. Τριπλή συνένωση θα υπάρξει για τα Αστυνομικά Τμήματα Νέου Κόσμου, Πετραλώνων και Ακρόπολης, οι υπηρεσίες των οποίων μεταφέρονται στο ΑΤ Ακρόπολης. Οι υπηρεσίες του ΑΤ Πατησίων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουν επιμεληθεί ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., θα μοιραστούν στα Αστυνομικά Τμήματα Κυψέλης, Ομονοίας και Γαλατσίου.

Τα Αστυνομικά Τμήματα Αγίου Παντελεήμονα και Κολωνού συνενώνονται, όπως του Φαλήρου που θα συνενωθεί με το ΑΤ Αλίμου. Για τις υπόλοιπες περιοχές του Λεκανοπεδίου έχει γίνει ένας πρώτος σχεδιασμός, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένουν οι συνενώσεις που θα επιχειρηθούν σε πολλά αστυνομικά τμήματα της Βορειοανατολικής και της Νοτιοανατολικής Αττικής, που εξυπηρετούν αραιοκατοικημένες περιοχές και οι πολίτες θα πρέπει να καλύψουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμά πως με τη μείωση των αστυνομικών υπηρεσιών θα αποδεσμευτούν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί που σήμερα απασχολούνται σε σκοπιές, φύλαξη κτιρίων και διοικητικές υπηρεσίες και με τον νέο σχεδιασμό θα βγουν στον δρόμο για περιπολίες.

Παράλληλα υπάρχει η αισιοδοξία πως θα δοθεί και σημαντική οικονομική ανάσα στον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος φέτος είναι μειωμένος κατά 800 εκατομμύρια ευρώ.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας