Σήμερα το ΑΜΚΑ, αύριο η κάρτα του πολίτη. Μας δοκιμάζουν…ήδη μας βλέπουν σαν ένα νούμερο!

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει και πάλι η καταβολή συντάξεων του ΙΚΑ είναι μόνο η απογραφή.
Στο τέλος του μήνα λήγει η προθεσμία απογραφής για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης από άτομα που δε δικαιούνται σύνταξης.
Η διοίκηση του ΙΚΑ διεμήνυσε ήδη ότι οι συνταξιούχοι, που δε θα έχουν απογραφεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δε θα λάβουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου καθώς και των επόμενων μηνών.
Και θα ξαναπάρουν σύνταξη μόνο όταν απογράφουν.
Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οι συνταξιούχοι μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας: το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων.
Αν στο ενημερωτικό σημείωμα δεν αναφέρεται ο ΑΜΚΑ, οι συνταξιούχοι θα πρέπει:Εάν έχουν ΑΜΚΑ, να τον προσκομίσουν στην τράπεζα.
Εάν δεν έχουν ΑΜΚΑ, να φροντίσουν για την έκδοσή του, πριν την προσέλευσή τους για την απόγραφή τους στις τράπεζες, όπου και θα πρέπει να το συνυποβάλουν. Ο προσωπικός αριθμός ΑΜΚΑ μπορεί να εκδοθεί σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή στα γραφεία ΑΜΚΑ των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με πρόσφατη εξουσιοδότηση-θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να μεταβεί, με τα ίδια δικαιολογητικά, στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και όχι στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΚΑ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας