Οι τρεις περιοχές της Ελλάδας με 300 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου - Τεράστια κοιτάσματα και σε όλη σχεδόν τη χώρα.

- Πατραϊκός κόλπος, Ιωάννινα και Κατάκολο οι τρεις πρώτες περιοχές που θα αρχίσουν οι γεωτρήσεις
- Η Ελλάδα έφθασε στο γκρεμό της χρεοκοπίας για να αποφασίσουν να αξιοποιήσουν τον πλούτο της
- Τα νησιά γύρω από την Κέρκυρα διαθέτουν έως και 5 δισ βαρέλια πετρέλαιο
- Ποιά είναι η πρώτη εταιρεία που ενδιαφέρθηκε για τα πετρέλαια στο Ιόνιο
- Οι αποκαλύψεις κορυφαίου επιστήμονα μόνο στο NewsIt

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα αποθέματα υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές του Ιονίου που ανακοίνωσε έρευνες
Η κυβέρνηση θα απευθύνει διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου, την περιοχή δυτικά των Ιωαννίνων και την περιοχή του Κατάκολου, με συνολική εκτιμώμενη δυνατότητα έως 300 εκατ. βαρελιών, σε βάθος 15ετίας-20ετίας.

Αυτή η ποσότητα είναι τεράστια και αναρωτιέται κανείς γιατί έπρεπε η χώρα να φτάσει στο χείλος της χρεοκοπίας προκειμένου να δραστηριοποιηθούν οι κυβερνώντες, ώστε να αποφασίσουν να εκμεταλλευτούν τον φυσικό πλούτο αυτής της χώρας, αλλά και να μην φέρουν τους Έλληνες στο όριο της εξαθλίωσης με τα δεκάδες οδυνηρά μέτρα.

Διαβάστε τι λέει η πρόσκληση ενδιαφέροντος της κυβέρνησης:
Δημόσια Διαβούλευση για τη «Δυνατότητα άμεσης παραχώρησης εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου των δικαιωμάτων του για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με τη διαδικασία της «ανοικτής πρόσκλησης» (open door)

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής, μετά από απουσία της χώρας μας για περίπου 15 χρόνια από το πεδίο έρευνας Υδρογονανθράκων δίνει σήμερα στη δημοσιότητα σχετικό πληροφοριακό υλικό προκειμένου να προετοιμαστεί ο πρώτος γύρος παραχωρήσεων της χώρας με την μέθοδο της Ανοιχτής Πρόσκλησης (open door).

Στην πρόσκληση περιλαμβάνονται τρεις γεωγραφικές περιοχές της Χώρας που ήταν αντικείμενο παραχώρησης κατά το παρελθόν και στις οποίες για διάφορους επιχειρηματικούς ή τεχνικούς λόγους δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία έρευνας. Τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα και από τις τρεις περιοχές είναι της τάξης των 250 – 300.000.000 βαρελιών.

Αποκαλύψεις για τα κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας μόνο στο NewsIt

Όπως δήλωσε στο Νewsit o oμότιμος καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος "η χώρα μας είναι πολύ πλούσια σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Εχουμε αποθέματα 3 φορές περισσότερα από τη Νορβηγία, για αυτο και οι Νορβηγοί έρχονται κάτω, στη νότια Κρήτη και προσπαθούν να κάνουν έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας