Σιωπή για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών προ μνημονίου!

«Δεν θα επιτρέψουμε να πέσει ένα πέπλο σιωπής» σχετικά με τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις απαντήσεις που έδωσαν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 
 Σ’ό,τι αφορά την απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, που παρέπεμψε στο υπουργείο Εξωτερικών, από τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν έκπληξη, καθώς λένε δηλώνει αναρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού, ενώ σ’ ό,τι αφορά την απάντηση του υπουργού Εξωτερικών, που σημείωσε ότι βάσει νόμου (Ν.3566/2007) τα παραστατικά έγγραφα, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που έχουν οι υπηρεσίες του υπουργείου «καταστρέφονται», τονίζουν ότι αναμένουν απάντηση επί της ουσίας και όχι «σε κάτι για το οποίο δεν ρωτήσαμε».
 «Δεν ρωτήσαμε πού πάνε οι απόρρητες δαπάνες ούτε ζητήσαμε να κατατεθούν τα σχετικά παραστατικά», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Ζητήσαμε να μάθουμε το ύψος τους, αν υπήρξαν αυξήσεις σε σχέση με τις προϋπολογισθείσες δαπάνες, πότε αυτές έγιναν, αν μεταφέρθηκαν δαπάνες από άλλους κωδικούς, την προέλευση των αιτημάτων αύξησης των δαπανών και εάν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από το δημόσιο λογιστικό και την ευρύτερη νομοθεσία διαδικασίες», αναφέρει η ανακοίνωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να εννοηθεί ότι θα δώσει συνέχεια στο θέμα καλώντας τους υπουργούς «να απαντήσουν συγκεκριμένα, καθώς και να δώσουν στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα».

Σχόλια