Ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει κάποτε, -σε χρόνο ανύποπτο- ότι ηθικός αυτουργός της καταστροφής της Τουρκίας θα είναι οι Εβραίοι!!!

Πυκνώνουν συνεχώς τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή μας. Με αφορμή την εξαγγελθείσα από την κυπριακή κυβέρνηση εξόρυξη φυσικού αερίου στις αρχές Οκτωβρίου, η Τουρκία επικαλούμενη τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, ακόμη και του Λιβάνου, προειδοποίησε ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θα παρεμποδίσει τις εργασίες της Noble Energy.
Η υπόθεση όμως πάει να εξελιχθεί σε «βεντέτα» μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Η μεν Άγκυρα δεν επιθυμεί την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου των Ισραηλινών στην περιοχή με τις νέες συμμαχίες τους με Κύπρο και Ελλάδα, γι΄ αυτό δεν επιθυμεί να εκμεταλλευθεί το Ισραήλ τον φυσικό θαλάσσιο πλούτο του. Το δε Τελ Αβίβ εξέφρασε την ετοιμότητά του να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά και οικονομικά του συμφέροντα στην περίπτωση που υπάρξει τουρκική παρενόχληση.
Στην περίπτωση της Κύπρου, οι εργασίες της αμερικανικής εταιρείας Noble ενδέχεται να παρεμποδιστούν από το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας. Τι θα γίνει, αν η Τουρκία πραγματοποιήσει τις απειλές της;
Παρά το γεγονός, ότι οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ρωσία εξέφρασαν υποστήριξη στις προσπάθειες της Κύπρου να εκμεταλλευθεί τον θαλάσσιο πλούτο της στην ΑΟΖ της, ως κυριαρχικό της δικαίωμα, εντούτοις αιωρείται στον αέρα υπό τη μορφή της αμφιβολίας το ενδεχόμενο, εάν έχουν και πρόθεση να συγκρουστούν με την Τουρκία.
Εξ άλλου, ο ΝΑΤΟϊκός Κώδικας δεν υιοθετεί τις πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας. Μόνο η Ρωσία θα μπορούσε να συγκρουστεί με την Τουρκία, και αυτή βεβαίως, όταν δει να προσβάλλονται άμεσα τα δικά της οικονομικά συμφέροντα.
Το Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι εξέφρασε την ετοιμότητά του να υπερασπιστεί τα οικονομικά του συμφέροντα, στην περίπτωση της Κύπρου δεν εμπλέκεται άμεσα.
Αν και η αμερικανική εταιρεία Noble είναι εβραϊκών συμφερόντων, εντούτοις το Ισραήλ δεν θα αποφάσιζε να συγκρουστεί για χάρη της με την Τουρκία. Τα πράγματα, όμως, θα είναι διαφορετικά, εάν η κυπριακή κυβέρνηση αποδεχθεί την πρόταση της ισραηλινής εταιρείας Delek να συνεργαστεί με την Noble στην εξόρυξη του φυσικού αερίου από το οικόπεδο «12». Τότε, το Ισραήλ εμπλέκεται άμεσα στην περίπτωση της Κύπρου και υπάρχει ένας σημαντικός λόγος για να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις.
Παράλληλα, πολύ σοφά η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή τη στιγμή την έναρξη ερευνητικών εργασιών για φυσικό αέριο σε περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου. Με τα πλείστα οικονομικά της προβλήματα φαίνεται, ότι η Ελλάδα θέλει να αποφύγει –για την ώρα- την σύγκρουση με την Τουρκία, γι΄ αυτό δεν επιλέγει στις έρευνές της το Αιγαίο, όπου η Τουρκία διεκδικεί μερίδιο από τον θαλάσσιο πλούτο του.
Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να οριοθετήσει την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και την Υφαλοκρηπίδα της. Κάτι που σημαίνει, ότι όποτε η Ελλάδα αποφασίσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, σε σχέση με την ΑΟΖ και την Υφαλοκρηπίδα της, τότε είναι σίγουρο ότι η Τουρκία θα αντιδράσει.
Το όλο σκηνικό που στήνεται στην περιοχή μας, θυμίζει τις σχετικές προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, που αναφέρονται στην καταστροφή της Τουρκίας και δημοσιεύονται στο βιβλίο μας «Το μεγάλο μυστικό του Γέροντα Παϊσίου».
Άραγε, πλησιάζει η πραγματοποίησή τους; Ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει κάποτε, -σε χρόνο ανύποπτο- ότι ηθικός αυτουργός της καταστροφής της Τουρκίας θα είναι οι Εβραίοι!!!        

romiossini.com
Σχόλια