Και΄συ να φύγεις, να πας αλλού, γιατι Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία!

"Αν θέλουν να πολιτεύονται να βγάλουν το ράσο"
Οξύτατη επίθεση σε ιεράρχες και κληρικούς που καλούν τους πολίτες να μην πληρώσουν, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ,  δήλωσε εντυπωσιασμένος για τον "λαϊκισμό" που εκφράζεται μέσα από την επιστολή του μητροπολίτη Μεσογαίας.
Ο κ. Σηφουνάκης πρόσθεσε ότι "αν ένας μητροπολίτης εκφράζεται με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνομαι το γιατί ένας ιερέας στη Λήμνο αρχίζει να μιλά για κατοχική κυβέρνηση, ενάντια στο πολιτικό σύστημα που ορίζει τη χώρα, στους Ευρωπαίους που θέλουν να μας πιούν το αίμα και θέλουν να μας παραδώσουν και αυτή τη φορά στους Οθωμανούς, όπως έκαναν το 1453 και τέτοια πράγματα".
Ο υπουργός πάντως εξαίρεσε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, λέγοντας ότι είναι μετριοπαθής.
"Πρέπει επιτέλους σε αυτό τον τόπο αυτά τα υπολείμματα τα ακροδεξιά που υπάρχουν στην ηγεσία της εκκλησίας να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να πολιτεύονται. Αν θέλουν να πολιτεύονται, να βγάλουν το ράσο και να κατέβουν στο λαό να ζητήσουν ψήφο. Να κάνουν και κόμμα, να κάνουν ότι θέλουν", τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, ενώ εκτίμησε πως θα επέλθει διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας , κάτι που όπως ανέφερε θέλει και η ηγεσία της εκκλησίας.
Κόντρα με Σεραφείμ για τη μισθοδοσία
Ο κ. Σηφουνάκης με χθεσινές του δηλώσεις σχετικά με τη μισθοδοσία των κληρικών, προκάλεσε την οργή του μητροπολίτη Σεραφείμ Πειραιώς, ο οποίος τόνισε ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα πρέπει να έχουν νομικές γνώσεις όταν αναφέρονται σε τέτοια ζητήματα.
Πρόσθεσε ότι η μισθοδοσία δεν είναι ελεημοσύνη, αλλά συμβατική υποχρέωση του κράτους.
"Η θέσις του Εξοχωτάτου Κυρίου Υπουργού δια την μισθοδοσία του Εφημεριακού Κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος προσκρούει στο Σύνταγμα της Χώρας, στις αρχές του Κράτους Δικαίου, στο Δικαιϊκό μας σύστημα και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο τα οποία φέρεται αγνοών ο Εξοχώτατος Κύριος Υπουργός, διότι η μισθοδοσία του Εφημεριακού κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος και η λειτουργία της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως δεν αποτελεί μία ευγνώμονα από την Ελληνική Πολιτεία πράξη αναγνωρίσεως του υψίστου εθνικού ρόλου της Εκκλησίας δια την διατήρηση μέσα στα πεντακόσια χρόνια βάναυσης τουρκικής ισλαμικής κυριαρχίας της εθνικής μας ιδιοπροσωπείας, εφ’ όσον ιστορικά είναι διακριβωμένο ότι όποιος εξισλαμίζετο εν ταυτώ εκτουρκίζετο" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης.

Σχόλια