Για να πάρετε μια ιδέα κύριοι του πατριαρχείου, πως αισθάνονται οι μοναχοί της Ιεράς μονής Εσφιγμένου.

Απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες οι εργαζόμενοι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών όλων των βαθμίδων της Πατριαρχικής Αυλής και των λαϊκών στελεχών στη γραμματεία
Σύμφωνα με καταγγελίες υπαλλήλων ο μισθός στους εργαζόμενους έχει να καταβληθεί από τον Ιούνιο ενώ από την Αθήνα υπάρχει η διαβεβαίωση πως τα χρήματα έχουν ήδη σταλεί στο Φανάρι.
Εκτός από τη χρηματοδότηση που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στο Πατριαρχείο, υπάρχει και η λεγόμενη λογία (χρηματική συνεισφορά) που καταβάλλεται από Επαρχίες του Εξωτερικού, όπως είναι λόγου χάρη η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η Μητρόπολη Καναδά, η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας κ.λπ. Τονίζεται ότι την οικονομική διαχείριση γενικότερα και κατ' επέκταση την καταβολή των μισθών την έχει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ενώ τυπικώς υφίσταται και μία επιτροπή.
Άγνωστο παραμένει εάν για την τρίμηνη καθυστέρηση των πληρωμών ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση ή ο ίδιος ο κ. Βαρθολομαίος και η επιτροπή που χειρίζεται την μισθοδοσία λαϊκών και κληρικών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Σχόλια