Η Eλλάδα πεινάει!

Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, κάποτε το κρέας ήταν είδος πολυτελείας. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, έμπαινε στο σπίτι κάθε Κυριακή και συνοδευόταν με πατάτες στον φούρνο και στη χειρότερη, στόλιζε το τραπέζι κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.
 Σε αυτήν την εποχή όμως φαίνεται πως επανήλθαμε αφού η κρίση των κρεοπωλείων έχει ήδη ξεκινήσει. Παράδειγμα, το νησί της Ζακύνθου όπου σύμφωνα με τοπικά ειδησεογραφικά sites, τα κρεοπωλεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο αφού οι καταναλωτές σπάνια αγοράζουν κρέας…
Σύμφωνα με το Νομοκτηνιατρείο, τους τελευταίους μήνες έχει μειωθεί η σφαγή των βοοειδών στο νησί ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 8 και 10 μοσχάρια που έσφαζαν οι κρεοπώλες, πλέον σφάζουν κατά μέσο όρο 4.
 Το φαινόμενο έχει ως αποτέλεσμα τα κρεοπωλεία να βάζουν λουκέτο και στη συνέχεια πωλητήριο ενώ ο Δήμος αδυνατεί να βγάλει και τα έξοδά του αφού για κάθε σφαγή μοσχαριού λαμβάνει περίπου 27 ευρώ.
Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγα τα εστιατόρια τόσο στο νησί όσο και ανά την Ελλάδα γενικότερα, που αναγάγουν τη φασολάδα ή κάποιο άλλο παρεμφερές παραδοσιακό έδεσμα, σε σπεσιαλιτέ τους.
Όταν δεν τους… αδειάζουν τα ψυγεία επιτήδειοι!
Σχόλια