Στις 2 Δεκεμβρίου εξετάζονται στο ΣτΕ οι προσφυγές για το «χαράτσι»

Στις 2 Δεκεμβρίου θα συζητηθούν στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά έκτακτου ειδικού τέλους, που θα εισπραχθεί μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

Οι προσφυγές θα συζητηθούν βάσει της διαδικασίας πρότυπης δίκης σύμφωνα με το Ν. 3900/2010, ενώ εισηγήτρια ορίστηκε η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα. 

Στην Ολομέλεια θα συζητηθούν οι αιτήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας, του Σωματείου "Έλληνες Φορολογούμενοι", του δικηγόρου Σπύρου Φραντζή και τεσσάρων ιδιοκτητών ακινήτων με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η επιβολή του νέου τέλους-φόρου, που θα εισπραχθεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Μεταξύ των ιδιοκτητών που έχουν προσφύγει κατά του έκτακτου τέλους περιλαμβάνεται και ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας 48 τ.μ., που αδυνατεί να πληρώσει το τέλος, το οποίο ανέρχεται στα 350 ευρώ, καθώς, το μηνιαίο εισόδημά του είναι στα 361 ευρώ και το ετήσιο 4.332 ευρώ.

Παράλληλα, κατέθεσε στο ΣτΕ και αίτημα πενίας (φτώχειας), προκειμένου, λόγω της οικονομικής αδυναμίας του, να του διοριστεί δικηγόρος για να τον εκπροσωπήσει στο δικαστήριο. Ο ίδιος κατέθεσε και αίτηση αναστολής, η οποία εξετάζεται από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με την εκδίκαση της προσφυγής, που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2011.

Εν τω μεταξύ, σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση για ακύρωση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του νέου τέλους-φόρου (Ν. 4021/2011).

πηγή  
Σχόλια