Γιατί τώρα το Δημοψήφισμα;


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος  απόψε έκανε μια κίνηση αιφνιδιαστική που άφησε όχι μόνο τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας άναυδο αλλά και κυρίως ίσως αυτόν του εξωτερικού! 
Ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα για το θέμα της δανειακής σύμβασης των Βρυξελλών όπου καλείτε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για την έγκρισής της ή όχι!
Το θέμα δεν είναι αυτό καθ' εαυτό το δημοψήφισμα, που εδώ που τα λέμε περίπου 40 χρόνια από την μεταπολίτευση αποτελούσε όνειρο θερινής νυχτός για τον έλληνα πολίτη, αλλά και εδώ είναι το σπουδαίο, το τι θα εμπεριέχει ως ερώτημα το δημοψήφισμα αυτό για το οποίο θα κληθεί ο πολίτης της ελλαδικής να αποφανθεί! 
Με άλλα λόγια ο κ. Παπανδρέου αυτό που έκανε ήταν να επιτύχει δια της κίνησής του αυτής να φέρει τον ελληνικό λαό αντιμέτωπο με μια συνενοχή στην επικήρωση της επαχθούς αυτής συμφωνίας των Βρυξελλών! Μια συνενοχή που θέλει να πιστεύει πως θα την επιτύχει με το δίλλημα που θα θέσει στον πολίτη :Συμφωνία και ΟΝΕ ή Χρεοκοπία και δραχμή; 
Τώρα το ζητούμενο είναι το επέκεινα της πρότασης αυτής οι κλυδωνισμοί της οποίας ήδη έχουν τα πρώτα αποτελέσματα σε παγκόσμιες χρηματαγορές αλλά και σε πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στους εταίρους μας που μάλλον τρομοκρατημένοι παρακολουθούν τις αντιδράσεις στην Ελλάδα! 
Τώρα ο Παπανδρέου τι ακριβώς μπορεί να προσπαθεί να επιτύχει;Θα μπορούσε μάλλον να θέλει να κερδίσει χρόνο στην εξουσία ή ακόμη να καταστήσει συνένοχο τον ελληνικό λαό, αλλά θα μπορούσε επίσης να προσπαθεί μέσω αυτού του δημοψηφίσματος να ετοιμάζει την έξοδό του η οποία θέλει να είναι λιγότερο ένοχη! 
Το θέμα είναι όμως πως η ουσία είναι αλλού. Πού;Απλά στο γεγονός πως σήμερα ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ για ένα δημοψήφισμα την στιγμή που έχουν προηγηθεί Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο, Πολυνομοσχέδιο και κυρίως πολλά δις χρέη που συσωρεύτηκαν τα δυο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.  Άρα το δημοψήφισμα μοιάζει πολύ περισσότερο με ένα τρικ για το θεαθήναι ή για την επίσημη πιά και με την γνώμη του ελληνικού λαού κατοχή μας στους ξένους κατακτητές που θα ρουφήξουν ότι έχει και δεν έχει ο τόπος αυτός! 
Η τρομοκρατημένη πρώτη αντίδραση των πονηρών εταίρων μας βεβαίως είχε να κάνει με τον φόβο της ελληνικής τρέλας που πιθανόν να δώσουν μια συντριπτική αρνητική ψήφο. ΄Ομως θα τους καθησυχάσει ο κ. Παπανδρέου όταν επιτύχει όχι μόνον το ερώτημα να μαγειρέψει όπως πρέπει και αυτούς συμφέρει, αλλά και κυρίως το τρίμηνο που θα μεσολαβήσει θα καλλιεργηθεί τόσο έντεχνα το κλίμα τρομοκρατίας μιας καταστροφής εκτός ΟΝΕ και το φάσμα της χρεοκοπίας να επικρέμεται ως Δαμόκλειος Σπάθη υπεράνω των κεφαλιών μας, ώστε έχει κάθε λόγο να πιστεύει και να διαμηνύει πρός τα κοράκια της Ε.Ε. πως όλα θα πάνε εκεί που έχουν σχεδιάσει! 
Οψόμεθα και επιφυλασσόμεθα...


Βλάχου Λία
Σχόλια