Ο Ευ. Βενιζέλος, για το σημερινό πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου - Τι απαντά η εφημερίδα

 Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με το οποίο, υπάρχει «κρυφή συμφωνία» του Υπουργού Οικονομικών με το ΔΝΤ για την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την εξής δήλωση: 
    «Βασιλικότερος του Βασιλέως σε σχέση με τη ΝΔ, ο “Ελεύθερος Τύπος”, αποσιωπά κατά τρόπο προσβλητικό για τη νοημοσύνη των αναγνωστών του το γεγονός ότι εδώ και εβδομάδες διεξάγεται, και μάλιστα σε πολύ καλό κλίμα, διάλογος μεταξύ των δύο κομμάτων που μετέχουν στην Κυβέρνηση, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συνεναιτικό, σταθερό και μακροχρόνιο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.
 Αποσιωπά, επίσης, το γεγονός ότι στις συζητήσεις αυτές λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι, μεταξύ των οποίων και οι προτάσεις που έχουν γίνει από την ομάδα τεχνικής βοήθειας του ΔΝΤ, προτάσεις οι οποίες δεν έγιναν για να εφαρμοστούν οπωσδήποτε, αλλά για να ληφθούν κι αυτές υπόψη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας και η ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ένα απλό, εύληπτο, σταθερό, δίκαιο, ορθολογικό, αναπτυξιακό και κοινωνικά ευαίσθητο φορολογικό σύστημα.

    Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένας εκνευρισμός σε ορισμένους κύκλους, ο οποίος θα βαίνει αυξανόμενος, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε βάναυσες αλλοιώσεις της πραγματικότητας και προσβολές κατά της κοινής λογικής». -

Η απάντηση του «Ελεύθερου  Τύπου» στον κ. Ευ. Βενιζέλο:
 
 «Μετά τις ευχαριστίες του προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος άρχισε και τις νουθεσίες προς τον «Ελεύθερο Τύπο».
Ο υπουργός Οικονομικών - ο οποίος στις 19 Σεπτεμβρίου 2011, ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα κ. Μπομπ Τράα, επειδή, όπως είπε, «βοηθά πάρα πολύ με τη μεγάλη του ικανότητα, την εμπειρία, την αίσθηση των αριθμών που έχει και επίσης την πολύ καλή γνώση της ελληνικής πραγματικότητας» - καλό θα ήταν να απαντήσει, ξεκάθαρα, στα ακόλουθα ερωτήματα, άλλως, αποδεικνύεται ο ίδιος, "βασιλικότερος του βασιλέως":
 1) Τάσσεται υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στα φάρμακα και στα τρόφιμα όπως ζητούν στην έκθεσή τους οι τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;
2) Τάσσεται υπέρ της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, όπως επίσης προτείνουν οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ;
3) Είναι «σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον» ένα κείμενο που προτείνει να καταργηθούν οι εργοδοτικές εισφορές στους πολύ χαμηλούς μισθούς και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα εισοδήματα, την ακίνητη περιουσία και την κατανάλωση των Ελλήνων πολιτών;
 
 Και επειδή τα γραπτά μένουν, ο κ. Βενιζέλος - ας μας εξηγήσει, επίσης, για ποιο ακριβώς λόγο, ήδη από τις 19 Σεπτεμβρίου 2011, ζητούσε να είναι «συνεχής» η παρουσία της τρόικας στην Αθήνα.
  
Το δημοσίευμα του «Ε.Τ.» βασίζεται στα όσα ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος είπε σχετικά με την έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ για το φορολογικό σύστημα. Φωτίζει δε πλήρως την σημασία των προτάσεων αυτών και τους κινδύνους που κρύβουν για τους Έλληνες πολίτες».

Αναδημοσίευση από Ε.Τ. 
Σχόλια