Πώληση Διαφημιστικού Χώρου Στην Σελίδα Σας




Έχετε πιθανώς ξοδέψει αρκετές ώρες εργασίας στο ιστολόγιό σας και τώρα προσδοκείτε να εισπράξετε τα οφέλη. Λοιπόν, μπορείτε να ξεκινήσετε με την πώληση διαφημιστικού χώρου στο blog, καθώς οι διαφημιστές αγαπούν τα blogs. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι τα blogs είναι γνωστά για το πλούσιο περιεχόμενό τους και είναι σίγουρα πιο ελκυστικά για τους αναγνώστες από ό, τι άλλες εμπορικές ιστοσελίδες.
Μπορείτε, φυσικά, να περάσετε από το AdSense και άλλα δίκτυα διαφημίσεων στο ιστολόγιό σας, ή μπορείτε να επιλέξετε τις διαφημίσεις Banner, καθώς τα δίκτυα μπορεί να σας χρεώσουν περίπου 20% έως 50% για την αυτόματη τοποθέτηση διαφημίσεων στο blog ή την ιστοσελίδα σας.
Με το να βρείτε απ’ ευθείας διαφημιζόμενους, μπορείτε να έχετε περισσότερο έλεγχο πάνω σε αυτούς που διαφημίζονται στο site σας.
Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να εισπράξετε έσοδα από το blog σας: Μπορείτε να πουλήσετε διαφημιστικό χώρο σε τρίτους διαφημιστές, ή μπορείτε να επιλέξετε εσείς τις διαφημίσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών του αγοραστή. Θα πρέπει πρώτα να σκεφθείτε το είδος των εταιρειών που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τους αναγνώστες του blog σας.
Οι εταιρείες θα κοιτάξουν το blog σας και το περιεχόμενό του και στη συνέχεια θα το συγκρίνουν με άλλους ανταγωνιστές στην αγορά σας. Κατόπιν, θα εξετάσουν ποιο blog ή δικτυακός τόπος έχει καλύτερη και μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό-στόχο τους, άρα το blog σας θα πρέπει να ξεχωρίζει στην αγορά του.
Θα πρέπει πρώτα να να κάνετε το blog σας μοναδικό, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως κερδοφόρος επένδυση για τον επιχειρηματία που διαφημίζει στο blog σας. Το blog θα πρέπει να καλύπτει ουσιαστικά μια ανάγκη, τόσο για τον αγοραστή, που είναι ο διαφημιζόμενος, όσο και για τον αναγνώστη.

Πως Να Ξεκινήσετε

start1
Η πρώτη επιλογή που εξετάζουν οι bloggers, στην προσπάθειά τους να πουλήσουν διαφημιστικό χώρο είναι η διαφήμιση banner.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Adsense ή να πουλήσετε μόνοι σας. Πρέπει να έχετε ένα καλό ακροατήριο στην αγορά που απευθύνεστε και επισκεψιμότητα, για να είναι το site πιο πολύτιμο για τον διαφημιζόμενο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μορφή για αυτό το είδος της επισκεψιμότητας, καθώς αυτό εξαρτάται από την φύση της συγκεκριμένης αγοράς. Μερικά sites μπορεί να έχουν μικρότερο μέγεθος επισκεψιμότητας, αλλά μπορεί αυτή να είναι πιο εξειδικευμένη. Έτσι, στην περίπτωση αυτή, δεν έχει σημασία ότι έχετε χαμηλό δείκτη κίνησης, καθώς εξακολουθείτε να μπορείτε να πουλήσετε διαφημίσεις με επιτυχία.
Στη συνέχεια μπορείτε να ξεκινήσετε την εξεύρεση διαφημιζόμενων απευθείας , ψάχνοντας τις ιστοσελίδες που προκύπτουν για τις λέξεις-κλειδιά σας. Μπορείτε μετά να επικοινωνήσετε με αυτές τις ιστοσελίδες και να μάθετε αν ενδιαφέρονται να διαφημιστούν στο blog ή το site σας.
Μπορείτε απλά να τους στείλετε ένα email ενημερώνοντάς τους για τους λόγους για τους οποίους θα ήταν μια καλή ιδέα να διαφημιστούν στο blog σας. Μπορείτε επίσης να προτείνετε κάποιες τιμές σε συνδυασμό με άλλα στατιστικά στοιχεία του blog σας, την επισκεψιμότητα και ούτω καθεξής. Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε μια σελίδα για να εμφανίζονται οι διαφημίσεις στο blog σας και μπορείτε να συνδέσετε αυτή τη σελίδα, όταν προσεγγίζετε τους πιθανούς διαφημιζόμενους.
Υπάρχουν, επίσης, δημοπρασίες διαφημιστικού χώρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προβάλετε το διαφημιστικό χώρο στο ιστολόγιό σας. Εδώ, θα πουλάτε διαφημιστικό χώρο. Υπάρχουν διάφορες επιλογές που είναι διαθέσιμες σε αυτές τις δημοπρασίες, όπως η εξαγορά για μια συγκεκριμένη τιμή ή να επιτρέψετε στους διαφημιζόμενους να κάνουν μια προσφορά, την οποία θα μπορείτε να δεχθείτε, ή να αρνηθείτε. Τέτοιες δημοπρασίες σας επιτρέπουν επίσης να τοποθετήσετε ένα σύνδεσμο στο blog σας, έτσι ώστε οι υποψήφιοι διαφημιζόμενοι μπορούν να δουν τα περιεχόμενα και στη συνέχεια να κάνουν μια προσφορά. Μπορείτε επίσης, να παραθέσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις και τα στατιστικά του blog και να ανεβάσετε την αντίστοιχη φωτογραφία. Μπορείτε να κάνετε τόσο άμεσες πωλήσεις, όσο και να αξιοποιήσετε μια δημοπρασία διαφημιστικού χώρου για περισσότερη προβολή.

Ορίζοντας Μια Τιμή

price
Κατόπιν θα μπορούσατε να εξετάσετε την κοστολόγηση των διαφημίσεών σας. Αυτό εξαρτάται και πάλι από τους άλλους ανταγωνιστές στην αγορά σας. Η χρέωση γίνεται συνήθως με βάση το κόστος ανά εμφάνιση (CPM), ή θα μπορούσε να είναι ένα σταθερό μηνιαίο τέλος. Άλλα κριτήρια για τη χρέωση είναι το κόστος ανά κλικ, όπου πληρώνεστε κάθε φορά που ένας επισκέπτης στο blog κάνει κλικ στη διαφήμιση, ή το κόστος ανά χίλιες εμφανίσεις. Μια σταθερή αμοιβή μπορεί να οριστεί για κάθε φορά που ένας επισκέπτης του blog κάνει κλικ στο διαφημιστικό banner, εγγράφεται, ή κάνει κάποια άλλη ενέργεια.
Η χρέωση μπορεί επίσης να είναι με βάση το κόστος ανά ώρα, όπου μπορείτε να πωλείτε το χώρο σε μια ορισμένη τιμή ανά εβδομάδα, μήνα, ή οποιοδήποτε άλλο χρονικό διάστημα.
Μπορείτε να προσφερθείτε ακόμη να προβάλετε το διαφημιζόμενο στη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, για να κερδίσουν περισσότερη προβολή, ή μπορείτε να γράψετε ένα μήνυμα που ανακοινώνει το χορηγό ή διαφημιζόμενο δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το προϊόν, την υπηρεσία του, κλπ. Αν η κίνηση είναι πολύ χαμηλή, δεν μπορείτε να χρεώσετε πάρα πολύ.
Μπορείτε ακόμη να πάτε στον Adsense λογαριασμό σας και να δείτε τη μέση τιμή CPM που δίνεται σε σας για τις διαφημίσεις. Μπορείτε να ζητήσετε σχεδόν το διπλάσιο από ό, τι σας προσφέρεται για τις απευθείας πωλήσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Google σας πληρώνει μόνο τα μισά από όσο κερδίζουν από το site σας.
Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπερτιμολογήσετε το blog σας, καθώς αυτό θα σπρώξει τους διαφημιστές μακριά, σε πιο ανταγωνιστικές ιστοσελίδες. Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το τι χρεώνουν άλλοι bloggers στην αγορά σας,ζητώντας ένα media kit ή ψάχνοντας στη διαφημιστική τους σελίδα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένους δείκτες τιμών:
Τα σημεία που μπορούν να προβληθούν χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείτε στη σελίδα αξίζουν περισσότερο.
Μπορείτε να πάρετε περισσότερη αξία με λιγότερο ανταγωνισμό διαφημιζόμενων στο blog.
Μπορείτε να χρεώσετε περισσότερο για οριζόντια banners, γιατί διαβάζονται ευκολότερα.
Εάν έχετε εξειδικευμένο περιεχόμενο στο blog μπορεί να είναι πιο πολύτιμο για κάποιους διαφημιστές, απ’ ότι το γενικό περιεχόμενο.
Ο αριθμός των επισκεπτών και τα επίπεδα κυκλοφορίας είναι σημαντικά, αλλά οι στοχευμένοι επισκέπτες είναι πιο σημαντικοί.
Ένα μεγαλύτερο διαφημιστικό banner θα πρέπει να χρεώνεται περισσότερο.
Η απ’ευθείας πώληση διαφημιστικού χώρου μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρα και θα πρέπει να καθορίσετε τη μορφή, την απαίτηση flash, το μέγεθος του αρχείου, τους περιορισμούς στις κινούμενες εικόνες και τις διαστάσεις της διαφήμισης, όταν πουλάτε διαφημιστικό χώρο.

Μεγέθη Διαφημίσεων

Το μέγεθος της διαφήμισης σας μπορεί να είναι οποιουδήποτε τύπου, αλλά τα καθιερωμένα μεγέθη banner είναι ό,τι καλύτερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι διαφημιστές έχουν ήδη δημιουργήσει τα banners στα καθιερωμένα μεγέθη και θα τους είναι πιο εύκολο να αγοράσουν ένα τέτοιο διαφημιστικό χώρο, δεδομένου ότι είναι ήδη προετοιμασμένοι.
Τα μεγέθη διαφημίσεων έχουν τυποποιηθεί σε κάποιο βαθμό από το IAB (Interactive Advertising Bureau). Παρακάτω είναι τα τυποποιημένα μεγέθη banner διαφήμισης σύμφωνα με το ΙΑΒ:
iab-standard-banner-ad-size-large
NameWidth (px)Height (px)Aspect ratio
Rectangles and Pop-Ups
Medium Rectangle3002501.2
Square Pop-Up2502501
Vertical Rectangle2404001.67
Large Rectangle3362801.2
Rectangle1801501.2
3:1 Rectangle3001003
Pop-Under7203002.4
Banners and Buttons
Full banner468607.8
Half banner234603.9
Micro bar88312.84
Button 1120901.33
Button 2120602
Vertical banner1202402
Square button1251251
Leaderboard728908.09
Skyscrapers
Wide skyscraper1606003.75
Skyscraper1206005
Half page ad3006002

Οι 6 Κορυφαίες Υπηρεσίες Που Θα Χρησιμοποιήσετε Κατά Την Πώληση Διαφημιστικού Χώρου

1. AdSense

Το AdSense μπορεί να είναι μια σπουδαία επιλογή για να κερδίσετε χρήματα από το ιστολόγιό σας. Το AdSense σαρώνει το περιεχόμενο του blog σας και στη συνέχεια παραδίδει διαφημίσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο, προσφέροντας στοχευμένη διαφήμιση στους διαφημιστές. Είναι μια απλή και εύκολη μέθοδος για να κερδίζουν χρήματα οι bloggers, προβάλλοντας τις στοχευμένες διαφημίσεις του Google στις σελίδες του blog τους. Μπορείτε να επιλέξετε το είδος των διαφημίσεων που θέλετε. Οι διαφημιστές κάνουν προσφορές στον κατάλογο και μπορείτε να δείτε την υψηλότερη προσφορά διαφημιζόμενου. Η πληρωμή γίνεται μέσω του Google, το οποίο χρεώνει τους διαφημιζόμενους και τα διαφημιστικά δίκτυα και πληρώνει το blogger μέσα από διάφορες αξιόπιστες πηγές πληρωμής.

2. Δίκτυα Ad Banner

Μπορείτε να συμμετέχετε σε ένα δίκτυο ad banner. Θα αναθέσουν τους διαφημιστές που είναι κατάλληλοι για το blog και επίσης θα παρακολουθούν τα κέρδη.
Παρέχουν υπηρεσίες και λαμβάνουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό των χρημάτων που θα προκύψουν μέσα από τη διαφήμιση. Ωστόσο, τέτοιου είδους δίκτυα banner μπορεί να είναι αρκετά επιλεκτικά και καθορίζουν μια ελάχιστη μηνιαία κίνηση, η οποία μπορεί να είναι αρκετά υψηλή.
Μερικά από τα κορυφαία δίκτυα ad banner προϋποθέτουν τουλάχιστον, 250.000 επισκέπτες το μήνα, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα CPM. Ορίζουν επίσης ορισμένους περιορισμούς σχετικά με το περιεχόμενο για να εξασφαλίσουν, ότι δεν υπάρχει κοινωνικά προσβλητικό περιεχόμενο, περιεχόμενο για ενηλίκους και ούτω καθεξής.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε ένα κομμάτι κώδικα HTML στο διαφημιστικό χώρο στο blog σας και το δίκτυο φροντίζει για την τοποθέτηση κατάλληλων διαφημίσεων. Καταγράφουν επίσης τον αριθμό των κλικ ή των θεάσεων για να πληρωθεί το σωστό ποσό. Ωστόσο, μερικές φορές, τα διαφημιστικά banner μπορεί να μην είναι κατάλληλα και ο blogger δεν έχει κανένα έλεγχο επί της διαδικασίας. Το δίκτυο μπορεί επίσης να λάβει περίπου 30% έως 50% των κερδών.
Μερικά από τα κορυφαία δίκτυα διαφημιστικών banner είναι:
BuySellAds: Εδώ οι διαφημιστές μπορούν να στοχεύσουν με βάση την τοποθεσία, την κατηγορία ενδιαφέροντος, ή συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία για όλες τις τοποθεσίες τους. Παίρνουν το 25% της προμήθειας και προσφέρουν πολλές επιλογές διαφημίσεων.
Tribal Fusion: Παίρνουν περίπου το 40% της προμήθειας και είναι ένα διαφημιστικό δίκτυο με βάση την απόδοση.
Μερικά άλλα είναι τα AdACe, Ad-Net, ADSmart.net, BannerAdNetwork, BURST! Media, DoubleClick και πολλά άλλα.

3. Ιστοσελίδες όπου γνωρίζονται αγοραστές και πωλητές

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες όπου οι αγοραστές (διαφημιστές) και πωλητές (bloggers) μπορούν να γνωριστούν. Οι ιστοσελίδες αυτές βοηθούν τους διαφημιζόμενους να βρουν την ιστοσελίδα και να τους είναι εύκολο να επικοινωνήσουν με αυτήν.
Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να χάνεται χρόνος από την πλευρά των διαφημιστών, στην έρευνα ιστοσελίδων που μπορούν να προσφέρουν το κοινό-στόχο.
Μπορούν να βρουν στην ειδική αγορά που ψάχνουν, το site που είναι σχετικό με το προϊόν ή την υπηρεσία τους.
Οι ιστοσελίδες αυτές προσφέρουν λειτουργίες, όπου ο blogger και ο διαφημιζόμενος μπορούν να κάνουν αναζήτηση με όρους που σχετίζονται με το αντικείμενο του blog, το διαφημιστικό χώρο που είναι διαθέσιμος, την επισκεψιμότητα, καθώς και το μέγεθος και το είδος του χώρου που διατίθεται στο δικτυακό τόπο, ή στη σελίδα του blog. Πολλές από αυτές τις ιστοσελίδες είναι δωρεάν, ενώ μερικές λειτουργούν επί πληρωμή. Για παράδειγμα, υπάρχει το Adbrite Bidvertiser, το Infolinks, και πολλά άλλα.

4.Φιλοξενούμενες Πλατφόρμες Διαχείρισης Διαφημίσεων

Τέτοιες πλατφόρμες, όπως για παράδειγμα η Chitika / AdPro, προσφέρουν μια πλατφόρμα όπου οι bloggers μπορούν να εργάζονται απευθείας με τους διαφημιζόμενους. Στην περίπτωση αυτή, οι bloggers μπορούν να κρατήσουν ολόκληρο το 100% των εσόδων από τη διαφήμιση που δημοσιεύτηκε στο blog τους.
Δεν χρειάζεται καν να έχουν οποιοδήποτε εγκατεστημένο λογισμικό, δεδομένου ότι είναι μια φιλοξενούμενη υπηρεσία. Η υπηρεσία φιλοξενίας φροντίζει για την επεξεργασία των πληρωμών και των υπηρεσιών τιμολόγησης. Ο blogger μπορεί να διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο στις διαφημιστικές καμπάνιες και να τις εγκρίνει ο ίδιος, πριν τοποθετηθούν στην ιστοσελίδα του. Η υπηρεσία προσφέρεται στους εκδότες της από την φιλοξενούμενη πλατφόρμα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με το Google AdSense.Τέτοιες πλατφόρμες χρεώνουν τον διαφημιστή και η διαφήμιση εμφανίζεται μαζί με το περιεχόμενο του site. Ο blogger πληρώνεται κάθε μήνα.

5. Εναλλακτικές λύσεις AdSense

Χρησιμοποιήστε τα Adbrite και Chitika, τα οποία είναι καλές εναλλακτικές λύσεις για την εμφάνιση διαφημίσεων που σχετίζονται με το περιεχόμενο. Η πληρωμή που γίνεται από αυτούς είναι επίσης αρκετά ανταγωνιστική. Στην περίπτωση του Adbrite, προσφέρουν το 75% στον blogger. Η Chitika εμφανίζει εξειδικευμένες διαφημίσεις που είναι σε θέση να συμπληρώσουν το υπάρχον σενάριο του blog. Μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτές τις πλατφόρμες για να κερδίσετε τα μέγιστα έσοδα από τις διαφημίσεις.

6. Διαφημίσεις κειμένου

Μπορείτε να δημοσιεύσετε διαφημίσεις κειμένου, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του Infolinks. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να πάρετε το υψηλότερο μερίδιο των εσόδων από τις σχετικές διαφημίσεις κειμένου. Η υπηρεσία παρέχει μόνο τις πιο συναφείς διαφημίσεις. Αυτό βελτιώνει το ποσοστό μετατροπής και αυξάνει τα κέρδη.

Κοινά λάθη Που Πρέπει Να Αποφύγετε Όταν Πουλάτε Διαφημιστικό Χώρο

Η πώληση διαφημιστικού χώρου στους διαφημιζόμενους μπορεί να είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βγάλετε χρήματα από το blog ή την ιστοσελίδα σας.
Ωστόσο, δεν είναι πολύ εύκολο να κερδίσετε τους διαφημιζόμενους, αν δεν ξέρετε τις σωστές στρατηγικές πώλησης διαφημιστικού χώρου. Οι bloggers ειδικευμένης αγοράς πρέπει να έχουν υπόψιν τους τα ακόλουθα σημεία, κατά την πώληση διαφημιστικού χώρου.
Δεν είναι αρκετό να δημιουργήσουν απλά μια σελίδα “Διαφημιστείτε εδώ”.
1. θα πρέπει να είστε ενήμεροι για την ορολογία, όπως διαφημιστικός χώρος, CPM, CTR, μέτρηση μετατροπών και ούτω καθεξής.
2.Εξασφαλίστε ότι εξετάζετε τη διαφήμιση μαζί με τον διαφημιζόμενο. Πάρτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη διαφήμιση, έτσι ώστε να μην υπάρχουν λάθη.
3.Περιμένετε μέχρι να έχετε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό συνδρομητών, ή κυκλοφορίας πριν ξεκινήσετε τη διαφήμιση ή την πώληση διαφημιστικού χώρου.
4.Κατανοήστε όλες τις πτυχές της σύμβασης, τη χρέωση από τις υπηρεσίες, καθώς και το αν σας επιτρέπεται να συνεργαστείτε με άλλα διαφημιστικά δίκτυα. Μάθετε τα τέλη των υπηρεσιών και των εκδοτών, καθώς και το ποσοστό που σας προσφέρεται.
5.Μερικές φορές, τις διαφημίσεις τις τοποθετούν διαφημιστικά πρακτορεία και όχι απ’ ευθείας οι εταιρείες που διαφημίζονται. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να καταβάλετε προμήθεια 15% στη διαφημιστική εταιρεία.

Συμβουλές Για Να Πουλήσετε Αποτελεσματικά Διαφημιστικό Χώρο

tips-for-selling-ad-space

1. Το Εμπορικό Σήμα του blog

Φροντίστε να προωθήσετε το blog σας ως ένα εμπορικό σήμα, καθώς μπορείτε να κερδίσετε φοβερούς διαφημιστές και μοναδική αναγνώριση στην εξειδικευμένη αγορά που είναι γεμάτη από ανταγωνιστές. Δώστε εμπορικό σήμα στην επιχείρηση, έτσι ώστε οι διαφημιστές μπορούν να συνειδητοποιήσουν, ότι έχουν να κάνουν με μια συγκεκριμένη μάρκα και όχι απλώς ένα οποιοδήποτε blog ή ιστοσελίδα.

2. Εξηγήστε τα Οφέλη στους Διαφημιστές

Οι άνθρωποι που διαφημίζονται στο blog πρέπει να δουν κάποια οφέλη. Θα πρέπει, ως εκ τούτου, να αναφέρετε τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης στο blog σας. Μπορείτε να δώσετε την κατάταξή σας (pagerank), τον αριθμό των οπαδών στο Twitter, τους φίλους στο Facebook, κλπ.

3. Προσφέρετε επιλογές της προσαρμογής

Προσφέρετε πολλαπλές επιλογές για προσαρμογή μέσω των διαφορετικών format. Οι διάφοροι τύποι διαφημιζόμενων έχουν συγκεκριμένες ανάγκες στην περίπτωση της μορφής της διαφήμισης.

4. Αναφέρετε Όλους τους Όρους και τις Προϋποθέσεις

Ξεκαθαρίστε όλες τις συνθήκες όταν πουλάτε διαφημιστικό χώρο. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε τις τυχόν ειδικές απαιτήσεις, όπως λεπτομέρειες του τερματισμού και της ειδοποίησης προθεσμίας, την ημερομηνία λήξης, και ούτω καθεξής.

5. Αναφέρετε τις άλλες λεπτομέρειες

Μπορείτε να αναφέρετε το αν θα επιτρέψετε διαφημίσεις μόνο με εικόνα ή διαφημίσεις με κινούμενες εικόνες. Μπορείτε να καθορίσετε τη γλώσσα της διαφήμισης και τους κανόνες σχετικά με τις διαφημίσεις ενηλίκων, καθώς και συνδέσμους όπως «Ακολουθήστε» ή «Μην Ακολουθήσετε».

6.Προσφορά Εκπτώσεων

Προσφέρετε εκπτώσεις στους διαφημιζόμενους, για να τους δώσετε κίνητρο να τοποθετήσουν αυξανόμενο αριθμό διαφημίσεων στο δικτυακό σας τόπο.

7. Κάντε Σωστή Έρευνα

Πριν από τον καθορισμό των τιμών σας, κάνετε την κατάλληλη έρευνα στη συγκεκριμένη αγορά. Αν προσδιορίσετε τιμές χαμηλότερες από την πραγματική αξία της ιστοσελίδας, ​​θα χάσετε χρήματα. Από την άλλη πλευρά, αν υπερτιμολογήσετε θα έχετε λιγότερες διαφημίσεις. Ελέγξτε τα στατιστικά στοιχεία των άλλων blogs και ιστοσελίδων, πριν αποφασίσετε την τιμή.

8. Κάντε Ειδικές Προσφορές

Αυτό προσελκύει τους διαφημιστές. Μπορείτε να προσφέρετε μια ειδική προσφορά για τους πρώτους πέντε διαφημιστές που εγγραφούν για το διαφημιστικό σας χώρο. Μπορείτε να τους προσφέρετε ένα premium σχέδιο πλαισίου μαζί με το χώρο.

9. Οργανώστε Ένα Διαγωνισμό

Μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερους διαφημιστές, οργανώνοντας έναν ελκυστικό διαγωνισμό. Όταν ένας διαφημιστής αγοράζει το διαφημιστικό χώρο, μπορεί να κερδίσει μια συμμετοχή σε μια μηνιαία κλήρωση. Μπορείτε να προσφέρετε ακόμα επιπλέον πλεονεκτήματα ή χώρο, ως δώρα.

10. Επιλογές για Μακροπρόθεσμη Διαφήμιση

Πολλοί διαφημιστές θέλουν μακροπρόθεσμο χώρο. Μπορεί να σας πληρώσουν ένα εφάπαξ ποσό και να κλείσουν το χώρο αυτό για αρκετούς μήνες ή ακόμη και χρόνια. Μπορείτε να προσφέρετε μια μειωμένη τιμή σε αυτή την περίπτωση.

11. Βρείτε το Σωστό Χώρο στην Ιστοσελίδα ή το blog.

Θα πρέπει να αποφασίσετε τον αριθμό των διαφημίσεων που θα τοποθετηθούν. Έχετε ένα ωραίο και καθαρό layout που είναι καλά σχεδιασμένο για να το κάνετε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

12. Προσφέρετε τα Καθιερωμένα Μεγέθη banner.

Κατά την εξέταση του μεγέθους των banners στο blog σας, είναι καλύτερο να παραμείνετε σε τυποποιημένα μεγέθη. Συνιστάται να προσφέρετε αρκετά τυποποιημένα μεγέθη, έτσι ώστε ταιριάξουν εύκολα στις απαιτήσεις του διαφημιζόμενου.
Οι διαφημιζόμενοι συνήθως προετοιμάζουν εκ των προτέρων τις διαφημίσεις τους στα τυποποιημένα μεγέθη και διευκολύνονται αρκετά, όταν βρίσκουν εύκολα και γρήγορα αυτά τα μεγέθη διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του blogger, αντί να χρειάζεται να κάνουν αλλαγές στο μέγεθος του διαφημιστικού τους banner. Είναι επίσης δύσκολο να βρείτε ιστοσελίδες και διαφημιστές, οι οποίοι θα δέχονται μη-καθιερωμένα μεγέθη διαφημιστικών banner.

13. Μην Έχετε Πάρα Πολλές Διαφημίσεις.

Οι αναγνώστες μπορούν μόλις και μετά βίας να βρουν το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα χωρίς να κάνουν κλικ σε κάποια διαφήμιση. Η περιοχή τείνει να δείχνει «spammy» σε αυτή την περίπτωση.

Συμπέρασμα

Εάν έχετε ένα blog που είναι αφιερωμένο σε μια συγκεκριμένη αγορά, είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσετε την προσοχή των εμπόρων και θα κερδίσετε τις διαφημιστικές καμπάνιες τους πουλώντας διαφημιστικό χώρο στο ιστολόγιό σας. Μπορείτε να πουλήσετε διαφημιστικό χώρο, είτε πλησιάζοντας τους διαφημιζόμενους στην κατηγορία σας ή χρησιμοποιώντας άλλες ειδικές υπηρεσίες. Στην τελευταία περίπτωση, θα πρέπει να καταβάλετε ένα ορισμένο ποσοστό στην υπηρεσία.
Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι χρειάζεται να έχετε αξιόλογο, πλούσιο, ειδικευμένο περιεχόμενο και μεγάλη στοχευμένη επισκεψιμότητα. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους επισκέπτες σας, τα στατιστικά στοιχεία του site σας, την τιμή που προσφέρουν άλλα ανταγωνιστικά site για τέτοιου είδους διαφημιστικό χώρο και άλλες παρόμοιες λεπτομέρειες.
Μπορείτε επίσης να βρείτε πιθανούς διαφημιστές από μόνοι σας μέσα από blogs, ακόμα και μέσα από την κοινότητα ή την επιχείρησή σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε έρευνα σε άλλα blogs στην ειδίκευσή σας και να μάθετε ποιοι διαφημιζόμενοι θα ήθελαν να τοποθετήσουν τις διαφημίσεις τους στο blog σας και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε μαζί τους.
Μπορείτε να κάνετε όλα αυτά, ακόμη και αν δεν έχετε ένα «φοβερό» blog ή ιστοσελίδα.

Σχόλια
Comment Poster
If you are looking into making cash from your websites or blogs by running popup advertisments, you can run with one of the most reputable networks - Ero-Advertising.