Αναστασιάδης: Ετοιμοι για διάλογο ουσίας με τον Ερογλου.Συναντώνται τη Δευτέρα σε εστιατόριο της Νεκρής Ζώνης στη Λευκωσία


Cyprus_Turkey_katexomena

Με την διαβεβαίωση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για διάλογο ουσίας, πραγματοποιείται τη Δευτέρα το απόγευμα σε εστιατόριο της νεκρής ζώνης στη Λευκωσία η συνάντηση΄ του προέδρου της Κύπρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ερογλου.
«Δεν μας ενδιαφέρει η επίρριψη ευθυνών, θέλουμε λύση είμαστε απολύτως ειλικρινής και είμαστε αποφασισμένοι για αυτήν » σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης,
Ωστοσο   κατέθεσε σαφές ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν πρόκειται να εισέλθει σε μία διαδικασία διαλόγου χάρη και μόνο της διαδικασίας του διαλόγου. Θα πρέπει με σαφήνεια όπως  είπε και «χωρίς το όποιο ίχνος αμφισβήτησης να ξεκαθαρίσουμε τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού,  αρχές που διαχρονικά και κατ΄επανάληψη διαγράφονται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Η συνάντηση της Δευτέρας την οποία έχουν χαιρετίσει η αμερικανική, ρωσική και βρετανική κυβέρνηση γίνεται χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των Ηνωμένων Εθνών, αφού χαρακτηρίστηκε από τα Ηνωμένη Εθνη ως άτυπη συνάντηση.
Θα είναι παρόντες όμως οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων.
Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένα κοινό ανακοινωθέν με τις βασικές αρχές του διαλόγου του οποίου προς το παρόν η Τουρκία το αρνείται ώστε να εισέλθει το θέμα στην ουσία των πραγματικών διαπραγματεύσεων.
«Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά θεωρούμε ότι το Κυπριακό ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη εθνική πρόκληση, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας»,σημείωσε ο Ν. Αναστασιάδης.

 tovima.gr

Σχόλια