Η ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ ΤΩΝ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ.Ισορροπία τρόμου για κυβέρνηση και κόμματα


TROMOSΣε τεντωμένο σκοινί βαδίζει η κυβέρνηση. Μετά τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες του Σαββάτου και τη διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα, η πλειοψηφία μετρά 153 μέλη. Ο πρωθυπουργός στρέφει την προσοχή του στα κρίσιμα νομοσχέδια που θα προωθηθούν τους πρώτους μήνες του 2014. Φυγόκεντρες τάσεις εντοπίζονται στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα.Μεγάλες πληγές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που μετρά από το Σάββατο 153 μέλη, αφήνει το 2013, και το βλέμμα του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στρέφεται πλέον στα νομοσχέδια που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

Ο Α. Σαμαράς πάντως, αργά το βράδυ του Σαββάτου, μετά το τέλος των κρίσιμων ψηφοφοριών, δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει το πρόγραμμά του και να οδηγήσει τη χώρα μακριά από την πολύπλευρη κρίση. «Εγώ θα προχωρήσω και θα βγάλω τη χώρα από τη μνημονιακή εποχή, με όσους θέλουν και μπορούν», φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες.

Στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν ότι ο κ. Πολύδωρας είχε προαναγγείλει την έξοδό του από τη ΝΔ εδώ και καιρό και επισημαίνουν ότι πλέον πολύ δύσκολα θα υπάρξουν βουλευτές που θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, ειδικά τώρα που αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

 http://national-pride.org

Σχόλια