Σάλος στο διαδίκτυο για τον διορισμό Τομπούλογλου – Τι ισχύει για την υπουργική απόφαση



Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η υπουργική απόφαση για τον διορισμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου που επέλεξαν ως πρόεδρο τον συλληφθέρντα για δωροδοκία Χάρη Τομπούλογλου ως πρόεδρο του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του συλληφθέντα πρόεδρου του νοσοκομείου ενώ επίσης είχε υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του ίδιου ή του προκατόχου του στον διορισμό του Χάρη Τομπούλογλου.
«Το ίδρυμα επέλεξε τον κ. Τομπούλογλου, εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη με τον διορισμό του ούτε και ο προκάτοχός μου», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε την άμεση αλλαγή του και παραίτησή του. «Από δω και μπρος θα συζητήσουμε πώς θα έχει η κυβέρνηση άμεση ανάμειξη στη τοποθέτηση του διοικητή».
Σύμφωνα με την απόφαση που βρίσκεται αναρτημένη στη Διαύγεια, ο κ. Τομπούλογλου ορίστηκε ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά από πρόταση της Διεύθυνσης του Εθνικού Συμβουλίου Κληροδοτημάτων, το οποίο και υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο και διορίζει τα μέλη του.
ypourgiki-apofasi-tobouloglou


Σχόλια