Θέλει να βάλει την Αλβανία στην Ε.Ε.


9e87be6514fa4460d99226dc8fa59986_XL

Τακτική του «ό,τι να ‘ναι» αποκαλούν την πρωτοβουλία που έλαβε ο ολίγον «απ’ όλα» πολιτικός προϊστάμενος της ελληνικής διπλωματίας για την ένταξη της Σερβίας και της Αλβανίας στις ευρωατλαντικές δομές.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας ώστε να ικανοποιήσει τη δίψα του Αλβανού φίλου του, του κ. Έντι Ράμα να εντάξει τη γειτονική χώρα στην Ε.Ε.
Ο αντιπρόεδρος, υπουργός, κομματάρχης και οσονούπω προεδρεύων, φέρεται να έδωσε οδηγίες στον πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα, να ενημερώσει την αλβανική κυβέρνηση για τη θέση που υποστήριξε κατά το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ υπέρ της άμεσης απόδοσης του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Αλβανία.
Τελικώς, προς συγκερασμό όλων των θέσεων των 28 κρατών-μελών της ΕΕ, το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων αποφάσισε να συζητήσει τη λήψη της απόφασης αυτής πριν το τέλος της Ελληνικής Προεδρίας και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2014.
Αυτά βλέπουν οι Σκοπιανοί κι έχουν αρχίσει να κορδώνονται.
Ελπίζουμε ότι τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας δεν είναι υπεράνω των σοσιαλιστών φίλων από την Αλβανία που βόλεψαν στην κυβέρνησή τους πέντε δεδηλωμένους «Τσάμηδες» χωρίς να ακουστεί «κιχ» από το ΥΠΕΞ.
πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB
Σχόλια