Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς


BOULIDEKATRIAΤο νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής, ενώ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα άρθρα 7, 8 και 9 του νομοσχεδίου, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 293 Βουλευτές, εκ των οποίων 152 ψήφισαν υπέρ των άρθρων, ενώ 141 τα καταψήφισαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές ήταν οι αλλαγές και οι τροπολογιές που κατέθεσαν την τελευταία στιγμή οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, κ.κ. Γ. Στουρνάρας και Κ. Χατζηδάκης.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Πολύδωρας, που είχε διαγραφεί το μεσημέρι από την ΝΔ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης (που απουσίασε με ίωση), ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλης, ο ανεξάρτητος βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Ν. Νικολόπουλος (με επιστολική ψήφο, που δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα, δήλωσε ότι καταψηφίζει τα άρθρα) και οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, υπήρξε διακομματική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία στην ρύθμιση για την αναγνώριση του χρόνου εργασίας των εργαζόμενων στα Κλωστήρια Ναούσης εντάσσονται και οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα.

 kathimerini.gr

Σχόλια