Οι Τούρκοι θαυμάζουν την αλληλεγγύη των ελληνικών ΕΔ για τους οικονομικά αδύναμους


xristougenna-630x961Στο πνεύμα των …Χριστουγέννων που αρχίζει να κινείται η Ελλάδα  μπαίνει εξ αντανακλάσεως και εκ …δημοσιογραφικού καθήκοντος και ο τύπος της γειτονικής Τουρκίας. Το κλίμα αλληλεγγύης που σε μεγάλο βαθμό αναπτύσσεται αυτές τις ημέρες – και όχι μόνο, πιστεύουμε-  προς τους πλέον βαριά πληγέντες από την οικονομική κρίση και την ανεργία, κάνει εντύπωση στην κοινή γνώμη της Τουρκίας και καταγράφεται στον τύπο της. Μάλιστα κάνει  ιδιαίτερη αναφορά – και μας έκανε και μας εντύπωση- σε δράσεις αλληλεγγύης,μεταξύ άλλων,  των Ενόπλων Δυνάμεων  και της Εκκλησίας!

Ως παράδειγμα αναφέρουμε ρεπορτάζ στο ένθετο της εφημερίδας Sabah του Σαββάτου, όπου δημοσιεύεται ανταπόκριση του κ. Στέλιου Μπερμπεράκη, με τον τίτλο «Δε ξέχασαν τους άστεγους».

Στην ανταπόκριση αναφέρεται πως οι Έλληνες που ετοιμάζονται για την γιορτή των Χριστουγέννων την προσεχή εβδομάδα, ενέτειναν τις εκστρατείες για τους άστεγους. Σημειώνεται ότι οι Δήμαρχοι μεγάλων πόλεων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, οι Εκκλησίες, οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο ιδιωτικός τομέας,τα ΜΜΕ  με εκστρατείες που ξεκίνησαν, συγκεντρώνουν τρόφιμα, ρουχισμό, σόμπες, παιχνίδια για τα παιδιά και βιβλία, για τις γιορτές για τους ανθρώπους που είναι άστεγοι και για τους φτωχούς. .

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ενώ από τη μία πλευρά στολίζεται η Αθήνα λαμπερά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, από την άλλη όσοι κάνουν ψώνια από τα σούπερ μάρκετ αφήνουν ένα μέρος των τροφίμων που αγοράζουν σε χωριστά τμήματα που έχουν ετοιμαστεί για τους φτωχούς.

Επίσης πολλά άτομα αφήνουν, στα κέντρα που έχουν ετοιμαστεί, διάφορα είδη ρουχισμού και εξοπλισμούς σπιτιού για τους φτωχούς.

Ως την  πιο ενδιαφέρουσα βοήθεια , η εφημερίδα καταγραφει την πρόσφατη απόφαση της ΔΕΗ για επανασύνδεση των κομμένων συνδέσεων σε όλους: Όπως γράφει  η ΔΕΗ ανακοίνωσε για τις φτωχές οικογένειες ότι δε θα πάρει από τις οικογένειες αυτές χρήματα για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος κατά τους χειμερινούς μήνες.

 onalert.gr

Σχόλια