ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ: Ονόματα πολλά αλλά χειροπέδες προς το παρόν λίγες


mizes1-630x433“Δεν πρόκειται να ανακοινωθεί ούτε ένα όνομα αν δεν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία που έχει δώσει ο Κάντας”. Οι δικαστικοί είναι κατηγορηματικοί διαβάζοντας τις προαναγγελίες άμεσων προφυλακίσεων .

Ο Κάντας έχει πει πολλά, έχει δώσει ονόματα. Αλλά όλα αυτά για να “δεθούν” πρέπει να αποτυπωθούν σε στοιχεία, σε κινήσεις λογαριασμών ,σε καταθέσεις. Διαφορετικά κανείς δεν μπορεί να θεωρείτε “δεμένος”.

Οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες ,λένε και δεν πρέπει κανείς να περιμένει “συλλήψεις και χειροπέδες άμεσα”, λένε οι ίδιες πηγές.

Το μόνο όνομα που έχει δημοσιοποιηθει μέσω εφημερίδων είναι αυτό του 83χρονου Παναγιώτη Ευσταθίου που εκπροσωπεί την γερμανική Rheinmetal. Το γραφείο του στο Κολωνάκι είχε ερευνηθει το περασμένο Αυγούστο από Έλληνες αλλά και Γερμανούς δικαστές. Ο Κάντας έχει ονοματίσει τον Π .Ευσταθίου.

Το δεύτερο όνομα που έχει “φωτογραφηθεί” μέσω της αποκάλυψης του προγράμματος που “έτρεχε”, αφορά σε άνθρωπο των εξοπλισμών που ασχολήθηκε κυρίως με ρωσικά όπλα και ελικοπτερα. Τα ρωσικά αντιαρματικά Kornet ήταν ένα απ΄ αυτά . Ο Κάντας λέει ότι γι΄ αυτό το πρόγραμμα πήρε 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συγκεκριμενος αντιπροσωπος έχει μακρά ιστορία στο χώρο των όπλων απο την δεκαετία του 1980 ακόμη όταν είχε εμπλακεί σε δουλειές της τότε ΠΥΡΚΑΛ στο Ιράκ. Στα μέσα της δεκαετίας του 90 είχε περιπέτειες με τη τουρκική δικαιοσύνη οι οποίες ξεπεράστηκαν μετά από ολιγόμηνη “ταλαιπωρία”.

Αν και γνωστός στο χώρο απέφευγε τις πολλές επαφές. Ειδικά μετά από το θάνατο της συζύγου του ζούσε κυρίως στην Αυστρία.

Ωστόσο αμαμένεται η αποκάλυψη ,έστω και μέσω… “φωτογράφησης” κι άλλων αντιπροσώπων μεγάλων εταιρειών.

 onalert.gr

Σχόλια