Αλβανία: Οι ελληνικές δυνάμεις εκπαιδεύονται για προστασία από τον UÇK και UÇÇ


uckΟι ελληνικές δυνάμεις ταχείας αντίδρασης του βόρειου τομέα και τμήμα κομάντος ενεργοποιήθηκαν για εκπαίδευση στην ορεινή περιοχή της Πρέσπας, στα σύνορα με την Αλβανία, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Η άσκηση ονομάζεται «Pirpolitis 11/13» [Πυρπολητής] και έχει αρχίσει από τα ξημερώματα της Παρασκευής, με στόχο την εκπαίδευση για την εξουδετέρωση ένοπλων ομάδων του UÇK (απελευθερωτικός στρατός Κοσόβου) και UÇÇ (απελευθερωτικός στρατός Τσαμουριάς), εντός της ελληνικής επικράτειας.

Οι ειδικές δυνάμεις και οι καταδρομείς μετακινήθηκαν με τέσσερα ελικόπτερα Chinook και υποστηρίζονται από άλλα δύο τύπου Apache.

Σύμφωνα με πληροφορίες – σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Αλβανοί στην Ελλάδα συγκεντρώνουν όπλα στην περιοχή των Πρεσπών για να αναπτύξουν παράνομες δραστηριότητες.

Παράλληλα με την άσκηση, με την άσκηση ταχείας αντίδρασης ενεργοποιήθηκε και το σύστημα αεράμυνας της χώρας. Συμμετείχαν όλες οι μονάδες.

Μια παρόμοια άσκηση, με το ίδιο αντικείμενο, αναπτύχθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, κοντά στο όρος Γράμμος.

Σύμφωνα με πηγές από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, η οργάνωση UÇÇ διαθέτει 5.000 ένοπλους οι οποίοι είναι έτοιμοι να σαμποτάρουν και να προβούν σε ανταρτοπόλεμο στην Ελλάδα.

Όπως ειπώθηκε, η άσκηση έχει στόχο την αποτροπή ενδεχόμενης επίθεσης από εξτρεμιστικά στοιχεία κατά της Ελλάδας.

 echedoros-a.gr

Σχόλια