ΣΟΚ: Ο καρκίνος θα αυξηθεί κατά 50% μέχρι το 2030!!!


ΣΟΚ: Ο καρκίνος θα αυξηθεί κατά 50% μέχρι το 2030
Σοκαριστικά τα στοιχεία για το μέλλον σε ό,τι αφορά τον καρκίνο, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Έρευνας για τον Καρκίνο του ΟΗΕ. Η Υπηρεσία εκτιμά ότι μέχρι το 2030 τα κρούσματα καρκίνου θα αυξηθούν κατά 50%, φτάνοντας τα 21,6 εκατομμύρια ετησίως, έναντι 14 εκατομμυρίων που καταγράφηκαν το 2012.

Σύμφωνα με γενική διευθύντρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, τα κρούσματα θα είναι αυξημένα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ήδη, από το 2011 ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημόνων, το 53% των κρουσμάτων καρκίνου αφορούν άνδρες, όπως, εξάλλου και το 57% των θανάτων από τη νόσο.

Συχνότερος ανδρικός καρκίνος είναι, σύμφωνα με την Ημερησία, αυτός των πνευμόνων και ακολουθούν, του προστάτη, του παχέος εντέρου, του στομάχου και του ήπατος. Στις γυναίκες συχνότερος είναι ο καρκίνος του μαστού και με πολύ μικρότερα ποσοστά ακολουθούν του παχέος εντέρου, των πνευμόνων, του τραχήλου της μήτρας και του στομάχου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γεωγραφική διασπορά της ασθένειας. Το 60% των κρουσμάτων και το 70% των θανάτων από καρκίνο σημειώθηκαν στην Αφρική, την Ασία και την Κεντρική και Νότιο Αμερική. Σήμερα, 4 Φεβρουαρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.
 ygeianews.gr
Σχόλια