Συνελήφθη ο Ρωσοπόντιος φονιάς των παιδιών της ΔΙ.ΑΣ


AAA101_54178763

Συνελήφθη τα ξημερώματα ο  Γιώργος Εμερτζίδης ο οποίος είχε καταδικαστεί ερήμην για συμμετοχή στη δολοφονία δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη και καταζητείτο μέχρι σήμερα.

Ο 26χρονος ομογενής συλληφθείς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντοπίστηκε από περιπολικό του Α.Τ. Αχαρνών στην περιοχή του Μενιδίου.

Διώκετο με καταδικαστική απόφαση, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή δις ισόβιας κάθειρξης, επιπλέον κάθειρξης 62 ετών και χρηματική ποινής 20.000 ευρώ, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

dolofonia_b2

Είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση της ληστείας σε περίπτερο στο Μενίδι πριν από τη φονική συμπλοκή στο Ρέντη.

Μετά την αθώωσή του για τη ληστεία, οι υπεύθυνοι του Κορυδαλλού προχώρησαν στην αποφυλάκισή του στις 7 Οκτωβρίου του 2012, απόφαση που οδήγησε μάλιστα σε διαθεσιμότητα τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη, αλλά και δύο ακόμη σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς, είχε βρει καταφύγιο στην επαρχία, ενώ σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών και διατάχθηκε η επιστροφή του στις φυλακές !

Ας ελπίσουμε να μη χάσουν κάποιοι τις ημερομηνίες και ξαναβγεί έξω ο φονιάς των δύο παιδιών της ΔΙ.ΑΣ.

 http://veteranos.gr

Σχόλια