Δημόσια Διαβούλευση: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Βιοποικιλότητα!!!



 για την προστασία της Βιοποικιλότητας

Δημόσια Διαβούλευση: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Βιοποικιλότητα

Αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  το Σχέδιο Δράσης για την υλοποίηση των στόχων της Εθνικής Στρατηγικής για τα πρώτα πέντε χρόνια (2014-2019).
Το Σχέδιο Δράσης διαρθρώνεται σε 13 Γενικούς Στόχους και 40 Ειδικούς Στόχους σε πλήρη αντιστοιχία με την Εθνική Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα που οδηγούν σε 136 Ενέργειες-Δράσεις για την υλοποίηση των ειδικών στόχων την πενταετία 2014-2019.
Στο Σχέδιο έχουν ληφθεί υπόψη και ενσωματωθεί πολλά από τα εύστοχα σχόλια και παρατηρήσεις Επιστημονικών Φορέων, Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, Υπηρεσιών του Κράτους που συμμετείχαν στη διαβουλευτική διαδικασία.
Επισημαίνεται ότι οι ενέργειες-δράσεις που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης μπορεί να είναι:
α) ενέργειες και δράσεις οι οποίες ήδη υλοποιούνται,
β) ενέργειες και δράσεις οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί,
γ) ενέργειες και δράσεις οι οποίες αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν,
δ) ενέργειες και δράσεις οι οποίες ήδη υλοποιούνται αλλά είναι πιθανό να απαιτείται βελτίωση της αποτελεσματικότητας ή ταχύτητας εφαρμογής και
ε) ενέργειες και δράσεις οι οποίες πρέπει να σχεδιαστούν για την επόμενη πενταετία προκειμένου να επιτευχθούν οι Στόχοι της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα.
Στη συνέχεια ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την υιοθέτηση και την έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής και του 5ετούς Σχεδίου Δράσης υλοποίησης των στόχων της (για την πενταετία 2014-2019), βάσει του Ν. 3937/2011 (νόμος Βιοποικιλότητας).
 Για συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση εδώ.
 ellinikigeorgia.gr
Σχόλια