ΣΤΑ "ΔΕΣΜΑ" ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Bloomberg: Επέκταση της δουλείας της Ελλάδας για 50 χρόνια!!!


Η επόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα είναι πιθανό να περιλαμβάνει την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων διάσωσης στα 50 χρόνια και τη μείωση των επιτοκίων μέρους της προηγούμενης βοήθειας κατά 50 μονάδες βάσης, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους από το περιβάλλον των συζητήσεων με τους Ευρωπαίους.
 
Το σχέδιο θα εξεταστεί από τους φορείς χάραξης πολιτικής μέχρι το Μάιο ή τον Ιούνιο και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα δάνειο για ένα πακέτο ύψους 13-15 δισ. ευρώ, αναφέρει άλλος αξιωματούχος.
 
Το Bloomberg αναφέρει ότι αξιωματούχος της Ε.Ε εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια, οπότε είναι λίγο πιθανόν ότι θα περισσέψουν χρήματα για να καλύψουν άλλες χρηματοδοτικές ανάγκες, όπως ήλπιζε η ελληνική κυβέρνηση.
 
“Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διευκολύνουμε το χρέος, το οποίο κι έχουμε κάνει στο παρελθόν προσφέροντας χαμηλότερα επιτόκια ή επεκτείνοντας την ωρίμανση των δανείων”, έχει δήλωσε χθες στο RTLZ ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών κι επικεφαλής του Εurogroup Jeroen Dijsselbloem. “Aυτό το είδος των μέτρων είναι πιθανόν να ληφθεί, αλλά υπό τη συμφωνία ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της'.
 
Οπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν την Ελλάδα να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που έχει εξοργίσει τις αρχές της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι οποίες  εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι το πρόγραμμα διάσωσης παραμένει σε τροχιά.
 
Ο πρόεδρος της ΕΕ Herman Van Rompuy δήλωσε τον προηγούμενο μήνα δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να σφίγγει το ζωνάρι της, ακόμη κι εάν «οι πολίτες της Ελλάδας υποφέρουν από τις επιπτώσεις των επώδυνων αλλά παρόλα αυτά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται».
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 


Σχόλια