Αεροπορική Ισχύς: Συνέδριο με F-15 της USAF «κερασάκι»


AAA216

Πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, το 2ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), υπό την αιγίδα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και σκοπός του ήταν ο προβληματισμός, η ανταλλαγή απόψεων καθώς και η άντληση – εκμετάλλευση καινοτόμων ιδεών και λύσεων, που μέσα στο σημερινό στρατηγικό και οικονομικό περιβάλλον θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την επιχειρησιακή ικανότητα – ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Στην ομιλία του ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Τουρνάς, ανέφερε ότι έχουν σχεδιαστεί σημαντικές δραστηριότητες για το 2014, το οποίο έχει ονομαστεί «έτος προβολής της Αεροπορικής Ισχύος», αποκαλύπτοντας ότι 12 αμερικανικά F-15 των δυνάμεων που είναι αναπτυγμένες στην Ευρώπη, θα έρθουν στην Ελλάδα για να εκπαιδευτούν με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Στον προγραμματισμό του έτους, μεταξύ άλλων συμπεριλήφθηκαν:

>Την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ», με διευρυμένη συμμετοχή, και διάρκεια, καθώς επίσης αναβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και απαιτήσεις σχεδίασης.

>Την άσκηση «ΚΡΑΝΕΑ», με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων προσβολής στόχων, με τα σύγχρονα όπλα που διαθέτουμε στο οπλοστάσιο μας.

>Άσκηση Βολών αέρος-αέρος όλων των όπλων του είδους, παλαιών και νέων.

>Συνέχιση των Διεθνών συνεργασιών με ξένες Πολεμικές Αεροπορίες, ξεκινώντας τον επόμενο μήνα με δώδεκα (12) αεροσκάφη F-15 της United States Air Forces in Europe (USAFE).

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιος Δαβάκης, χαιρετισμό όπως είπαμε απηύθυναν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης και ο Διοικητής του ΚΕΑΤ, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Σταθιάς, ενώ ομιλητές ήταν πανεπιστημιακοί και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το συνέδριο παρακολούθησαν, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, o Διευθυντής της Διεύθυνσης Αεροπορίας Στρατού, Υποστράτηγος Βασίλειος Δήμος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ανώτατοι Αξιωματικοί και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ, καθώς και Απόστρατοι Αξιωματικοί της ΠΑ.

Aeroporiki_Isxys_4 Aeroporiki_Isxys_3 Aeroporiki_Isxys_2 Aeroporiki_Isxys_1

πηγη defence-point.gr

Σχόλια