ΒΙΝΤΕΟ - Παραδοχή Κ.Λαγκάρντ σε βίντεο-σοκ: "Μπράβο! Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά μετά το 1943"!


Σοκ προκαλεί βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με την Κριστίν Λαγκάρντ την διευθύντρια του ΔΝΤ να λέει επί λέξη "Eίμαστε χαρούμενοι που η Ελλάδα πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά από το 1943"!
Kαι σίγουρα δεν κατάλαβε ούτε η ίδια ότι αναφερόταν σε ένα έτος που ο ελληνικός λαός εδολοφονείτο από τον ξένο κατακτητή και οι πλουτοπαραγωγικές του πηγές και η υποδομές του κράτους του είτε καταληστεύονταν είτε καταστρέφονταν. 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Γαλλίδας διευθύντριας του ΔΝΤ "όλοι πανηγυρίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το πρώτο αν δεν κάνω λάθος από το 1943".
Το γεγονός ότι το 1943 η χώρα ήταν υπό γερμανική κατοχή εν βρέθηκε ούτε ένας από την κυβέρνηση για το αντικρούσει. Ούτε μεταδόθηε φυσικά από κανένα τηλεοπτικό δίκτυο κρατικό ή ιδιωτικό. Ίσως γιατί εκείνη η εποχή έχει τόσα πολλά κοινά με το σήμερα: Απώλεια εθνικής κυριαρχίας, εξόντωση του πληθυσμού από πείνα, γερμανική διοίκηση κλπ κλπ.
Αξίζει όμως να δούμε ποιες κυβερνήσεις και ποια "επιτεύγματα" πέτυχαν τότε: Σήμερα είναι στη εξουσία οι Α.Σαμαράς και Ε.Βενιζέλος, ως επικεφαλείς της συγκυβέρνησης ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Τότε ήταν πρωθυπουργοί ο Κωσταντίνος Λογοθετόπουλος (μέχρι τον Απρίλιο του 1943) και ο Ιωάννης Ράλλης, πατέρα του πρώην πρωθυπουργού  της κυβέρνησης της ΝΔ, το 1981, Γεώργιου Ράλλη.
Κωσταντίνος Λογοθετόπουλος Δεκέμβρης 1942 - Απρίλις 1943.
Στα τέλη του 1942 διορίστηκε πρωθυπουργός της ναζιστικής «Ελληνικής Πολιτείας».
Η κυβέρνησή του ανέλαβε να επιστρατεύσει Έλληνες που θα πολεμούσαν ως εθελοντές στο Ανατολικό Μέτωπο ή θα εργάζονταν σε γερμανικά εργοστάσια. Ήταν το Μνημόνιο της εποχής. 
Τελικά η θητεία του διήρκεσε μόλις τέσσερις μήνες, αφού τον Απρίλιο του 1943 οι Γερμανοί τον αντικατέστησαν με τον Ιωάννη Ράλλη, επιθυμώντας έναν πιο δυναμικό πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της αντίστασης του ελληνικού λαού.
Στα απομνημονεύματά του ο Λογοθετόπουλος αξιοποιεί την «απόλυσή» του για να σώσει την υστεροφημία του, υποστηρίζοντας ότι ο πραγματικός λόγος της ήταν οι διαρκείς αντιρρήσεις που έφερνε στους Γερμανούς. Σας θυμίζει τίποτα;
Ιωάννης Ράλης Απρίλης 1943-Οκτώβριος 1944
Κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, τον Απρίλιο του 1943 ο Ιωάννης Ράλλης ανέλαβε πρωθυπουργός της διορισμένης κυβέρνησης της ναζιστικής «Ελληνικής Πολιτείας», προκαλώντας — καθώς λέγεται — ακόμα και την οργή του γιου του, Γεωργίου.
Ας δούμε τα κατορθώματα των Κατοχικών κυβερνήσεων που επέτυχαν το περίφημο "πρωτογενές πλεόνασμα" για το οποίο είναι τόσο περήφανη η Κριστιν Λαγκάρντ.
Το 1943 βάσει των αποτελεσμάτων που παρουσιάστηκαν το 1945, στο Παρίσι και το Λονδίνο, καθώς και στη διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στο Σαν Φραντσίσκο είχαμε μείωση της παραγωγής κατά 45% στα δημητριακά, κατά 32% στα όσπρια, κατά 75% στον καπνό και κατά 64% στο βαμβάκι.
Κυρίως μειώθηκε η παραγωγή προϊόντων που είχαν περισσότερο ανάγκη οι Γερμανοί, όπως το βαμβάκι και ο καπνός, ενώ το ίδιο συνέβη και με τις ελιές, το λάδι τα σταφύλια και τους ξηρούς καρπούς.
Οι Γερμανοί εκμηδένισαν τις εισαγωγές ζώων και μείωσαν δραστικά τον αριθμό των ζώων που χρησιμοποιούνταν σε εργασίες, με αποτέλεσμα τα χωράφια να μείνουν ακαλλιέργητα και οι μεταφορές σε δύσβατες περιοχές να σταματήσουν.
Οπως και σήμερα έχει καταστραφεί ουσιαστικά η παραγωγής αγροτικών προϊόντων και η αυτάρκεια που με τόσο κόπο επιτεύχθηκε στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, χάθηκε λόγω ευρώ (φτηνές εισαγωγές).
Με ανάλογο τρόπο μειώθηκε και ο κτηνοτροφικός πλούτος της χώρας, με αποτέλεσμα το κρέας, το τυρί και άλλα κτηνονοτροφικά προϊόντα να εξαφανισθούν από την ελληνική αγορά.
Με τη ραγδαία μείωση και των εισαγωγών και των εξαγωγών κλιμακώθηκε ο οικονομικός πόλεμος κατά της χώρας μας ως συνέπεια της εισβολής και κατοχής της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα.
H κατοχή της Ελλάδας από τους Γερμανούς, συνοδεύτηκε από μεγάλες καταστροφές στις πόλεις, τα χωριά, τις υποδομές και τα δάση της χώρας. Οι Γερμανοί αποχωρώντας από την Ελλάδα, άφησαν πίσω τους ερείπια. Από τη Βόρειο Ήπειρο μέχρι τα Δωδεκάνησα, κτίρια, σπίτια, εκκλησίες, νοσοκομεία και σχολεία μετατράπηκαν σε χαλάσματα.
Οι κατακτητές άφησαν τα ίχνη τους σε κάθε πόλη και κάθε χωριό (βομβαρδισμοί, φωτιές, λεηλασίες), ενώ ελάχιστες περιοχές κυρίως μέσα σε μεγάλες πόλεις παρέμειναν άθικτες.
Η Ελλάδα κατά το 1943, έχασε 100.000 οικοδομές. Δρόμοι, γέφυρες, κτίρια ισοπεδώθηκαν ενώ οι κατακτητές δεν σεβάστηκαν ούτε τα δάση. Όσα δεν τα έκοβαν για να στείλουν ξύλα στη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία, τα έκαιγαν για να πολεμήσουν τους αντάρτες. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα όπως η Αττική, η καταστροφή δασών άγγιξε ή ξεπέρασε το 75%. Tεράστιες ήταν και οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο (κόκκινες γραμμές), ενώ λίγες γέφυρες έμειναν ανέπαφες.
Το 90% των γεφυρών με άνοιγμα άνω των 6 μέτρων ισοπεδώθηκαν, ενώ καταστράφηκαν όλες οι γέφυρες (απώλειες) μήκους από 10 έως 40 μέτρα.
Μεγάλες ζημιές υπέστη και το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, είτε από τους Γερμανούς, είτε από αντάρτες που προσπαθούσαν να εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό του γερμανικού στρατού.
Οι άνθρωποι πέθαιναν στους δρόμους
Εκτός από τις μαζικές εκτελέσεις και τις καταστροφές κτιρίων και υποδομών, οι Γερμανοί στη διάρκεια της κατοχής, χρησιμοποίησαν κατά του ελληνικού λαού ακόμα ένα πολύ ισχυρό "όπλο". Την πείνα.
Το 1943 υπολογίζεται ότι εκτελέστηκαν 10.000 Έλληνες και άλλοι 70.000 έχασαν  τη ζωή τους, λόγω της έλλειψης τροφίμων.
Σαφώς "καλύτερη" επίδοση από τον χειμώνα του 1941-1942 και τον μαζικό αφανισμό του πληθυσμού (και λόγω του βρετανικού εμπάργκο τροφίμων που είχε επιβληθεί στην χώρα), όταν υπολογίζεται ότι πέθαναν από ασιτία περί τις 250.000 Έλληνες στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Με όλα τα παραπάνω η χώρα κατάφερε να επιτύχει "πρωτογενές πλεόνασμα" το 1943 και τολμά και συγκρίνει η Λαγκάρντ εκείνη την εποχή με το σήμερα εκθέτοντας φυσικά τους συνεργάτες στην ελληνική κυβέρνηση του σήμερα.
Έτσι ή αλλιώς οι δύο εποχές, όπως προαναφέραμε έχουν τόσα κοινά: Αίμα, οικονομική καταστροφή, απώλειας εθνικής κυριαρχίας, Γερμανούς. Μόνο η πραγματική εθνική αντίσταση απουσιάζει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια