Τεράστιες μεγαλιθικές δομές ανακαλύφθηκαν στην Ρωσία [Εικόνες]


Αυτές οι εξαιρετικά τεράστιες μεγαλιθικές δομές έχουν ανακαλυφθεί πρόσφατα στην Ρωσία.
Στο On Mount Shoria στη νότια Σιβηρία, μερικοί ερευνητές έχουν βρει έναν τοίχο με τεράστιες μεγέθους πέτρες "κυκλώπειες" που σχηματίζεται από πέτρες γρανίτη.
Εκτιμάται ότι ορισμένες από αυτές τις γιγαντιαίες πέτρες γρανίτη μπορεί να ζυγίζουν πάνω από 3.000 τόνους. Φαίνεται να αποκλείεται η υπόθεση ότι είναι ένας φυσικός σχηματισμός, μιας και στην πραγματικότητα είναι τεράστια κομμάτια με επίπεδες επιφάνειες, ορθές γωνίες και αιχμηρές άκρες.
Τίποτα αυτού του μεγέθους δεν έχει ανακαλυφθεί ποτέ πριν. Το μεγαλύτερο κομμάτι της πέτρας που βρέθηκε ποτέ βρίσκεται ήταν στα μεγαλιθικά ερείπια του Μπάαλμπεκ, στο Λίβανο, και είναι λιγότερο από 1.500 τόνους.
Baalbek-Stone
Πώς είναι δυνατόν κάποιος να μπορούσε να κόψει πέτρες γρανίτη βάρους άνω των 3.000 τόνων, με τέτοια ακρίβεια, δεδομένου ότι ήταν δυνατό να τις μεταφέρουν στην πλαγιά ενός βουνού και να σχηματίσουν ένα σωρό από πέτρες 40 μέτρα ύψος;
Σύμφωνα με την κοινώς αποδεκτή εκδοχή της ιστορίας, θα ήταν αδύνατο για τους αρχαίους ανθρώπους, με πολύ περιορισμένη τεχνολογία, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Είναι πιθανό ότι η ανθρώπινη ιστορία είναι πολύ πιο περίπλοκη και πολύπλοκη από ότι πίστευαν μέχρι τώρα;
Εμείς υποστηρίζουμε ότι αυτή η νέα ανακάλυψη είναι εξαιρετική.
Στην πραγματικότητα, η πρώτη αποστολή που πήγε να μελετήσει αυτές τις πέτρες χρονολογείται μόλις πριν από λίγους μήνες. Πριν από αυτή την αποστολή, δεν υπήρχαν γνωστές φωτογραφίες αυτών των μεγαλιθικών πετρών. Ο αρχαιολόγος John Jensen είναι πολύ μπερδεμένος από αυτά τα αρχαία ερείπια.
Τα σούπερ μεγαλιθικά μνημεία βρέθηκαν και φωτογραφήθηκαν για πρώτη φορά από τον Georgy Sidorov κατά τη διάρκεια πρόσφατης αποστολής στα βουνά της νότιας Σιβηρίας. Οι παρακάτω εικόνες που λαμβάνονται είναι από την Ρωσική ιστοσελίδα Valery Uvarov.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά τα μεγαλιθικά μνημεία είναι πολύ μεγαλύτερα (μέχρι 2-3 φορές περισσότερο) από τους μεγάλους ογκόλιθους που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.
(Παράδειγμα: Η πέτρα του Μπάαλμπεκ, στο Λίβανο, ζυγίζει περίπου 1.260 τόνους). Μερικά από αυτά τα μεγαλιθικά μνημεία μπορεί να ζυγίζουν μεταξύ των 3.000 έως 4.000 τόνους.
Αναφέρθηκε επίσης ότι οι πυξίδες των γεωλόγων συμπεριφέρονται πολύ παράξενα, και για κάποιο άγνωστο λόγο οι βελόνες είχαν επηρεαστεί από ταμεγαλιθικά μνημεία. Θα μπορούσε να σημαίνει κάτι αυτό;
Το μόνο που ήταν σαφές ήταν ότι βρίσκονταν μπροστά σε ένα ανεξήγητο φαινόμενο αρνητικού γεωμαγνητικού πεδίου. Θα μπορούσε αυτό να είναι απομεινάρι των αρχαίων τεχνολογιών;
Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για το χρόνο που συνδέεται με την κατασκευή τους.
Σίγουρα είναι πολύ παλιά, και μπορεί να χρονολογούνται πάνω από 10.000 χρόνια πριν.
Είναι αυτά τα μεγαλιθικά ερείπια ίχνη εξαιρετικά προηγμένων αρχαίων πολιτισμών;
Ποιοι θα μπορούσε να ήταν αυτοί οι άνθρωποι; και τι έγιναν;
Θα μπορούσε να έχουν παρασυρθεί από έναν τεράστιο παγκόσμιο κατακλυσμό, όπως μία μεγάλη πλημμύρα;
Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε για περισσότερες αποστολές και την έρευνα που μπορεί να διευκρινίσει ένα μυστήριο αυτή τη στιγμή φαίνεται άλυτο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια