Η Ρωσία απογείωσε τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά προς τη Νορβηγία...


Τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-22 Backfire (κατά μία άλλη πηγή Tu-95 Bear) απογείωσε η Ρωσία στα όρια της άσκησης Cold Responce του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία ενώ διεξάγει και δική της άσκηση με ρίψη 350 αλεξιπτωτιστών.
Πριν από λίγη ώρα, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, δόθηκε εντολή να απογειωθούν τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά και να περιπολούν στην περιοχή της νότιας Αρκτικής περιοχής, κοντά στην βόρειο Νορβηγία
Η άσκηση του ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία «Ψυχρή Απάντηση» ("Cold Respons") και τη συμμετοχή 16.000 στρατιωτών, περίπου 100 μαχητικών αεροσκαφών, αεροσκαφών επιτήρησης, εναέριου ανεφοδιασμού κλπ, όπως και περίπου 35 πολεμικών πλοίων επιφανείας, από 8 χώρες στην βόρεια Νορβηγία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προσομοιάζει σε επιχειρήσεις στον Αρκτικό κύκλο.
Η Ρωσία δεν ήταν δυνατόν να αφήσει αναπάντητή αυτή την άσκηση στα σύνορα της, όταν μάλιστα οι ΗΠΑ θέλουν να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ στην κρίση της Ουκρανίας και δίνουν τη δική του απάντηση με τα στρατηγικά βομβαρδιστικά.
Η Ρωσία, όπως έχει προκύψει και από τη μετάδοση δορυφορικών εικόνων έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις βάσεις των στρατηγικών της αεροσκαφών με τη συγκέντρωση 30 βομβαρδιστικών στο αεροδρόμιο του Borisoglebsk, όπου βρίσκεται μία από τις κεντρικές αποθήκες ρωσικού πυρηνικού οπλισμού (Voronezh-45). Μάλιστα οι Αμερικανοί έχουν καταγράψει αυξημένο αριθμό Emergency Action Messages (EAM's) από την ρωσική πλευρά.
Πέραν δε των «περιπολιών» από τα στρατηγικά βομβαρδιστικά στην Αρκτική η Ρωσία κάνει και άσκηση ρίψης 350 αλεξιπτωτιστών της αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του Ιβάνοβο.
Η μονάδα έχει ήδη μεταφερθεί με μεταγωγικά αεροσκάφη IL-76 στο αεροδρόμιο του Tiksi (Αρκτική). Εκτός από τους αλεξιπτωτιστές θα πραγματοποιηθούν οι ρίψεις και των απαραίτητων υλικών και μέσων.
«Ο εξοπλισμός των αλεξιπτωτιστών θα τους επιτρέψει να εκτελέσουν επιτυχώς τα καθήκοντά τους, όχι μόνο στις συνθήκες του βαρύ χειμώνα, αλλά και της ίδιας της Αρκτικής», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων στο πρακτορείο ITAR-TASS.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η αερομεταφερόμενη μονάδα του Ιβάνοβο θα πραγματοποιήσει από «αέρος απόβαση» στο αεροδρόμιο Tiksi, καθώς στην συνέχεια θα εγκατασταθεί επί της τοποθεσίας για να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί την βάση για την μετέπειτα χρήση του αεροδρομίου.
Το παιχνίδι φαίνεται πώς χοντραίνει όλο και περισσότερο μεταξύ Δύσης και Ρωσίας και κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει αυτή η κλιμάκωση...
Σχόλια