Eκλογές-ανέκδοτο στη Β.Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν βγήκε με 100%, δεν έχασε ούτε ψήφο!!!


Eκλογές μόνο κατ όνομα διεξήχθησαν στη Βόρεια Κορέα αφού ο υποψήφιος ήταν ο εξής ένας: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν! Επιλογή άλλου υποψηφίου δεν υπήρχε και έτσι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, πήρε το απόλυτο των ψήφων στην περιφέρειά του στις εκλογές της Βόρειας Κορέας.
Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης συνήθως γίνονται μία φορά κάθε πέντε χρόνια και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, έχουν...τυπικό χαρακτήρα.
Αν και τα αποτελέσματα για τους υπόλοιπους υποψηφίους δεν ανακοινώθηκαν, τα ΜΜΕ της χώρας έσπευσαν να κάνουν γνωστό πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν επικράτησε στην περιφέρειά του, χωρίς να χάσει ούτε μία ψήφο.
Στις προηγούμενες εκλογές είχαν αναδειχθεί 687 εκπρόσωποι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι της χώρας προσφεύγουν στις κάλπες από τη στιγμή που κληρονόμησε την εξουσία ο Κιμ, έπειτα από το θάνατο του πατέρα του το 2011.
«Αυτή είναι μία έκφραση της απόλυτης υποστήριξης και βαθιάς υποστήριξης του λαού στον ανώτατο ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς όλοι παραμένουν πιστοί σε εκείνον» ανέφερε το... αντικειμενικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Οι ψηφοφόροι δεν μπορούσαν να επιλέξουν άλλο πρόσωπο, παρά μόνο να διαλέξουν ανάμεσα στο «ναι» και το «όχι» για το μοναδικό υποψήφιο που υπήρχε σε κάθε περιφέρεια.
Οσο για τα καθήκοντα της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης, είναι ιδιαίτερα περιορισμένα, καθώς συνεδριάζει σπάνια, συνήθως μόνο μία φορά το χρόνο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια