ΒΙΝΤΕΟ - Οι Ουκρανοί ανέπτυξαν μια πυροβολαρχία S-300 δυτικά της Κριμαίας για... εσωτερική κατανάλωση!!!


Οι Ουκρανοί ανέπτυξαν αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300PS σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την Κριμαία σε μία προσπάθεια περισσότερο εσωτερικής κατανάλωσης παρά ουσίας και απειλής προς τη Ρωσία που έχει καταλάβει και ελέγχει τη Χερσόνησο της Κριμαίας. Κι αυτό γιατί οι Ουκρανοί απλά δεν μπορούν να πυροδοτήσουν τους S-300.
Η πυροβολαρχία αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 αναπτύχθηκε όπως καταγράφηκε σε βίντεο που τράβηξαν… πολίτες στην περιοχή της πόλης Kherson στα βορειοδυτικά της Κριμαίας. Η κίνηση αυτή έγινε μετά την εισβολή και κατάληψη που έκαναν Ρώσοι σε βάση αντιαεροπορικών συστημάτων στη Χερσόνησο της Κριμαίας πριν από μερικές ημέρες.
Γνωρίζουν πολύ καλά όμως πως το ρωσικό σύστημα είναι «άχρηστο» στα χέρια των Ουκρανών. Ο ίδιος ο «υπουργός Άμυνας» της κυβέρνησης του Κιέβου ανέφερε στην έκθεση του πώς μόνο τα ρωσικής κατασκευής πυραυλικά συστήματα BM-27 Uragan και τα ΒΜ-30 Smerch είναι τα μόνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που θελήσει η κυβέρνηση της Ουκρανίας να απαντήσει στα στρατεύματα που έχουν καταλάβει την Κριμαία.
Η αναφορά όμως του I. Tenyukh όμως είχε και μία πολύ σοβαρή επισήμανση. «Προτείνω να μην χρησιμοποιηθούν διότι οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν έχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση και το πιθανότερό είναι να αποτύχουν στους στόχους με πολλές απώλειες αμάχων».
Και αυτά για τα πυραυλικά συστήματα BM-27 Uragan και ΒΜ-30 Smerch. Για τους S-300 ούτε λόγος. Εξάλλου μία κίνηση να έκαναν οι Ρώσοι τους είχαν τελειώσει με τη μία.





)Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια