Οι τουρκικές δυνάμεις προέλασαν 30 χλμ. μέσα στο συριακό έδαφος με άρματα μάχης & ΤΟΜΑ


Σε βάθος 30 χιλιομέτρων μέσα στο συριακό έδαφος έδαφος προέλασε το τουρκικό μηχανοκίνητο τάγμα και ο ουλαμός αρμάτων που εισέβαλλαν πριν απόμερικές ώες για την "προστασία" του τάφου του τουρκομογγόλου φυλάρχου Σουλεϊμάν Σάχ, ο οποίος θεωρείται ο "πατριάρχης" της τουρκικής φυλής.
Τα τουρκικά άρματα Μ60Α3 (αναφέρεται από μία πηγή ότι έχουν μεταφερθεί και εκσυγχρονισμένα M60 Sabra με πυροβόλο των 120 χλστ. από τον Έβρο) υποστηριζόμενα από ΤΟΜΑ AIFV, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς όλμων, ΤΟΜΑ TOW ITV, αλλά και ρυμουλκούμενο πυροβολικό.
Ο συριακός Στρατός, άρχισε να αντιδρά και οι πρώτες αναγνωριστικές μονάδες του ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες με τον τουρκικό Στρατό. με το
Στην αποκάλυψη προέβη ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν λέγοντας ότι «Οι άνδρες μας ξεκίνησαν το αγώνα τους και χρειάζονται ενισχύσεις», είπε ο Ερντογάν.
Μία τουρκική ταξιαρχία είναι έτοιμη να περάσει τα σύνορα και άλες δύο βρίσκονται σε θέσεις πίσω από αυτή. Η κατάσταση "βράζει" και είναι σαφές ότι η τουρκική εισβολή δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Όπου μπαίνουν οι Τούρκοι, μένουν...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας