Επίθεση ουκρανικών δυνάμεων σε οδόφραγμα του Σλαβιάνσκ παρά την συμφωνία της Γενεύης


Παρά την χθεσινη συμφωνία της Γενεύης όπου ΗΠΑ και Ουκρανία αποδέχθηκαν την πρόταση της Ρωσίας για ομοσπονδιοποίηση της Ουκραννίας και την δημιουργία ημιανεξάρτητων κρατιδίων εντός της επικράτειάς της, είχαμε σήμερα βίαια στρατιωτική επέμβαση ουκρανικών μονάδων σε όδοφραγμα ρωσόφωνων στο Sergeyevka που ανήκει στην επικράτεια του Slaviansk στην περιφέρεια του Donetsk, δείχνοντας έτσι το εύθραυστο της συμφωνίας.
 
Μαρτυρες αναφέρουν για πυροβολισμούς που ακούγονται στο σημείο που έχει μπλοκαριστεί η κύρια οδική αρτηρία. "Άντρες με στολές παραλλαγής έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο χωριό.Υποθέτουμε ότι πρόκειται για αλεξιπτωτιστές των ουκρανικών ΕΔ που συμμετέχουν στην 'αντιτρομοκρατική επιχέιρηση'" αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων 112.ua
 
Την ίδια στιγμή η "Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ντονέτσκ" εξεδωσε ανακοίνωση για την χθεσινή συμφωνία μεταξύ Ουκρανάις, Ρωσίας, ΕΕ, και ΗΠΑ. Αναφέρουν ότι η ΕΕ δεν έβεραι τα διακιώματα των πολιτών της "Δημοκρατίας". 
 
Η ΕΕ δήλωσε χθες ότι: "Η ΕΕ καταδικαζει τις πράξεις οπλισμένων ανδρών στις ανατολικές πόλεις της Ουκρανίας...ενε΄ργειες που αποσταθεροποιούν την Ουκρανία πρέπει να σταματήσουν....Η ΕΕ υποστηρίζει το αδιαίρετο και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας...Συνιστούμε αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές, και θεωρούμε ότι οι ουκρανικές Αρχές δρουν νόμιμα και με ζυγισμένες ενέργειες"
 
Φυσικά αυτή η δήλωση εκνεύρισε τους κατοίους του Ντονέτσκ οι οποίοι μέσω της "ΥΠΕΞ" E. Gubaryova απάντησαν ότι "η ΕΕ συνεχίζει να ανακατεύεται στην ελεύθερη θέληση των πολιτών του Ντονέτσκ και της Novorossia, ΦΟΒΟΎΜΕΝΗ μηπως το θέλημά τους και η ελεύθερη επιλογή τους δεν θα είναι σύμφωνη με την 'ευρωπαϊκή πολιτκή' της στρατιωτικής επέκτασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σστην Ανατολή, χωρίς περιορισμούς.Εντύπωση προκαλεί η υποστήριξη των Ευρωπαίων στην στρατιωτική καταστολή του Κιέβου.
 
Οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης από την ΕΕ είναι άχρηστη χωρίς την αναγνώριση της 'Ανεξάρτητης Δημοκρατιας του Ντονέτσκ' και την συμμετοχή των αντιπροσώπων της στις διαπραγματεύσεις.Χωρίς τους αντιπροσώπους μας δεν μπορέι να υπάρξει για εμάς καμμια διαπραγματευση και για το δικαίωμά μας να φτιάξουμε το δικό μας Σύνταγμα δημιουργώντας το δικό μας πολιτικό μέλλον.
 
Επιβεβαιώνουμε έτσι ότι οποιαδήποτε συμφωνία τρίτων χωρών χωρίς εμα΄ς πίσω από τις πλάτες μας δεν θα έχουν ισχύ και δεν θα εκτελεσθούν.Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ των διπλωματών των μεγάλων Δυνάμεων αλλά το μέλλον του Ντονέτσκ θ καθορισθει από τους πολίτες του με εκλογές, μακριά από την πίεση των καθεστωτικών του Κιέβου που άρπαξαν την εξουσία, και με την σ΄τηριξη του Λαϊκού Στρατου της Νοτιοανατολικής επικράτειας (δεν αναφέρουν πλέον την λέξη Ουκρανία)."
 
Προειδοποιούν μάλλιστα την ΕΕ να μην αναμειχθεί ξανά στα εσωτερικα της "Δημοκρατίας" και ότι οποιαδήποτε προσπάθεια τρατιωτικής επέμβασης της "χούντας του Κιέβου" θα συντριφθεί.
 
Από το κείμενο είναι ολοκάθαρο ότι θεωρούν στο Ντονέτσκ υπέυθυνο για όλο το κακό την ΕΕ, η οποία με τη συμφωνία σύνδεσης που προσπάθησε να επιβάλλει στον εκδιωχθέντα πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς, προκάλεσε και την διαίρεση της χώρας.
 
Στην Ρωσία σχεδόν δεν αναφέρονται μέσα στο κείμενο, δείχνοντας "φιλική ουδετερότητα" ενώ τις οριοθετουν μέσα στην "μιλιταριστική" πολιτική επέκτασης στην Ανατολή (αφού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην ουσία είναι τα ίδια πρόσωπα)
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια