HΠΑ: "Βλέπουν" πάλι χρήση χημικών από την κυβέρνηση της Συρίας!!!


Οι ΗΠΑ για ακόμη μια φορά προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τη Συρία για δήθεν χρήση χημικών αεριών μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα τους η οποία είχε καταλήξει σε φιάσκο. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πάλι ότι έχει ενδείξεις χρήσης ενός τοξικού χημικού, πιθανότατα του χλωρίου, στη Συρία αυτόν το μήνα και εξετάζει τις ενδείξεις ότι η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη.
«Έχουμε ενδείξεις χρήσης ενός τοξικού βιομηχανικού χημικού» στην πόλη Κφάρ Ζέιτα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.
«Εξετάζουμε τις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη» είπε στους δημοσιογράφους.
Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν προειδοποίησε ότι οι προεδρικές εκλογές που ανακοινώθηκαν σήμερα θα υπονομεύσουν τις προσπάθειες επίτευξης μιας πολιτικής λύσης στον πόλεμο που σπαράσσει τη Συρία τα τελευταία 3 χρόνια εάν πραγματοποιηθούν την 3η Ιουνίου, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ σήμερα.
Ο Μπαν και ο διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι έχουν «προειδοποιήσει ότι η διεξαγωγή εκλογών υπό τις παρούσες συνθήκες εν μέσω της συνεχιζόμενης σύρραξης και των μαζικών εκτοπισμών θα καταστρέψει την πολιτική διαδικασία και θα υποσκάψει τις προοπτικές μιας πολιτικής λύσης» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς.
Παράλληλα και η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Συρία «δεν θα έχει καμια αξία ούτε αξιοπιστία».
«Το σχέδιο Άσαντ για τις εκλογές έχει μοναδικό στόχο την ενίσχυση της δικτατορίας του» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μαρκ Σίμοντς, σε ένα δελτίο τύπου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια