Βίντεο: Ουκρανοί νεοναζιστές εκτελούν στρατιώτες που δεν πυροβόλησαν άοπλους!!!


Νέο λουτρό αίματος στην Ανατ. Ουκρανία όταν ένοπλοι του «Δεξιού Τομέα» σκότωσαν εν ψυχρώ 10 Ουκρανούς στρατιώτες, επειδή αρνήθηκαν να πυροβολήσουν εναντίον των κατοίκων του Blagodatnoye όταν αυτοί έσπευσαν να βοηθήσουν τις δυνάμεις αυτοάμυνας σε οδόφραγμα έξω από την πόλη τους.
Αυτό μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ τονίζοντας την ανεξέλεγκτη δράση των νέο-ναζιστικών παραστρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία, με το Κίεβο να τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν για να κάνουν την «βρώμικη» δουλειά, χωρίς αυτό να χρεώνεται την ευθύνη.  
Τα ξημερώματα η 51η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία πραγματοποίησε επίθεση σε τμήματα ρωσοφώνων που έλεγχαν το σημείο εισόδου στην πόλη η οποία βρίσκεται στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Η επίθεση ενισχύθηκε από τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα Mil-Mi 24.
Προηγήθηκε επίθεση μαυροφορεμένων αντρών χωρίς διακριτικά, οι οποίποι ανήκαν  στον Δεξιό Τομέα οι οποίοι βγήκαν από αυτοκίνητα και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ρωσόφωνων στο οδόφραγμα, αλλά και εναντίον λεωφορείου γεμάτο με επιβάτες.
Τα ίδια άτομα στην συνέχεια πυροβόλησαν Ουκρανούς στρατιώτες διότι αρνήθηκαν να ανοίξουν πυρ εναντίον πολιτών.
Όταν οι κάτοικοι έσπευσαν προς βοήθεια των ρωσόφωνων, οι Ουκρανοί στρατιώτες διατάχθηκαν να πυροβολήσουν στο πλήθος. Όταν αυτοί  αρνήθηκαν οι νεοναζί του Δεξιού Τομέα προχώρησαν σε αντίποινα αναγκάζοντας 10 εξ αυτών να κάτσουν στα γόνατα για να εκτελέσουν στη συνέχεια εν ψυχρώ.
Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι η επιχείρηση οργανώθηκε από τον ολιγάρχη Igor Kolomoisky ο οποίος εξόπλιζε και τον Δεξιό Τομέα στις συγκρούσεις στην πλατεία Μαϊντάν
Το γεγονός της εν ψυχρώ εκτέλεσης έιχε επαναληφθεί μερικές μέρες πριν στο Σλαβιάνσκ όπου σε πρότερη άρνηση Ουκρανών στρατιωτών, ένοπλοι της Εθνοφρουράς σκότωσαν άλλους 10 στρατιώτες επειδή ήθελαν να αυτομολήσουν στην πλευρά των ρωσοφώνων  όπως αναφέρει και η εκπρόσωπός τους Stella Khorosheva
«Δέκα στρατιώτες ήθελαν να αυτομολήσουν αλλά του σκότωσαν εν ψυχρώ διοικητές της Εθνοφρουράς» είπε.
Υπάρχουν πολλές ενδείξεις θυμού και οργής στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις  καθώς πολλοί στρατιωτικοί έχουν απογοητευθεί από τις πολιτικές του Κιέβου. Κάποιοι από αυτούς είχαν εκτενή συζήτηση με ρωσόφωνους στο αεροδρόμιο του Kramatorsk.
«Λένε ότι δεν θέλουν πόλεμο, ούτε να σκοτώσουν κανένα. Πολλοί είναι από την περιοχή μας. Δεν παραδίδονται πρέπει να υπακούσουν στις εντολές».
Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση μεταξύ τους λόγω της έλλειψης τροφίμων. Στο αεροδρόμιο έχουν εγκατασταθεί κι 70 άντρες «αγνώστων οργανώσεων» πρόκειται μάλλον για νεοναζί του Δεξιού Τομέα.
«Φορούν μαύρες στολές χωρίς διακριτικά και δεν επικοινωνούν με τον Στρατό» αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια