Βέλγος ΥΠΕΞ: "Εχετε τους ηγέτες που σας αξίζουν"


Eξω από τα δόντια μίλησε για τα πραγματικά αίτια της κρίσης στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεϊντέρς στο protothema.gr. «Στην Ελλάδα δύο κυρίαρχες πολιτικές οικογένειες έκαναν κουμάντο τις τελευταίες δεκαετίες. Ελπίζω οι Έλληνες να καταλάβουν πως έχουν βασικά προβλήματα στον κρατικό τους τομέα και στην οικονομία τους. Και πραγματικά εύχομαι καλή επιτυχία στους Έλληνες. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα, είναι η ίδια το πρόβλημα. Εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα».
Ο κ. Ρεϊντέρς υπουργός Οικονομικών του Βελγίου την εποχή που η Ελλάδα έγινε δεκτή στην Ευρωζώνη, είχε δηλώσει παλαιότερα πως η Ελλάδα μπήκε στην νομισματική ένωση, ενώ ήταν γνωστό στους περισσότερους πως η χώρα μας παραποίησε τα στοιχεία. Συνεπώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η ευθύνη βαρύνει και όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, που έκαναν δεκτή την Ελλάδα.
Πώς λέμε "Ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες του του αξίζει; Αυτό είπε, αλλά με άλλα λόγια
Στο Βέλγιο  την Κυριακή θα στηθούν τριπλές κάλπες, τόσο για τις Ευρωεκλογές, όσο και για τις τοπικές αλλά και τις εθνικές (ομοσπονδιακές) εκλογές με πιθανό το σενάριο παρατεταμένης ακυβερνησίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια