ΒΙΝΤΕΟ - Πίθηκος μπορεί να μαγειρέψει, να παίξει μουσική, και να "μιλήσει" με λεξιλόγιο 3.000 λέξεων!!!


Ο μπονόμπο είναι ένας πιο ήπιος και έξυπνος ξάδελφος του χιμπατζή. Η φυσική του πατρίδα είναι η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ενώ είναι σχετικά το πιο κοντινό μας ζώο (μοιράζονται περίπου 99 τοις εκατό του DNA μας) και φυσικά μοιάζουν με τους μακρινούς προγόνους μας.
Ο Kanzi, έχει βυθιστεί πλήρως στον ανθρώπινο κόσμο, και στην αγγλική γλώσσα, από τη γέννησή του. Οι επιστήμονες που έχουν μελετήσει τον Kanzi σε όλη του τη ζωή και λένε ότι έχει ένα λεξιλόγιο αρκετά μεγάλο για να ακολουθήσει και να συμβάλει σε απλές συνομιλίες.
Έχει μάθει να «λέει» περίπου 500 λέξεις μέσω του πληκτρολογίου και καταλαβαίνει περίπου 3.000 από αυτούς.
Μέσα από την παρατήρηση και την ενθάρρυνση, ο Kanzi έχει επίσης μία εκπληκτική σειρά από χειρωνακτικές δεξιότητες.
Μπορεί να μαγειρέψει, να κάνει μαχαίρια από πέτρα και να παίξει το παιχνίδι arcade Pac-Man (μπορεί να περάσει τον πρώτο γύρο - ένας άθλος για ​​από πολλούς ανθρώπους).
http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1098746/Kanzi-bonobo-makes-tools-stones-uses-them.html Ηhttp://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1098746/Kanzi-bonobo-makes-tools-stones-uses-them.html πρόσφατη σειρά του BBC Πλανήτης πιθήκων έχει προκαλέσει την γοητεία σε αυτό το μεγάλο πίθηκο αφού έδειξε διάφορα εκπληκτικά παράδειγμα των δυνατοτήτων του.
Ο Kanzi αφού μάζεψε επιδέξια προσάναμμα για τη φωτιά, ανοίγοντας ένα κουτί σπίρτα, άναψε φωτιά, και στη συνέχεια έβαλε προσεκτικά την τροφή του σε ένα ραβδί, την έψησε και την έφαγε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια