Τα φυτά της θάλασσας, τα οφέλη και τα μυστικά τους

Τα φυτά της θάλασσας, τα οφέλη και τα μυστικά τουςΑν και είναι γνωστό ιστορικά ότι πολλοί πληθυσμοί που ζουν κοντά σε παράκτιες περιοχές μαζεύουν και χρησιμοποιούν φύκια για διάφορους λόγους, στην εποχή μας έχουμε την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε για μια ακόμη φορά τις φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες της θάλασσας. Για παράδειγμα, όσον αφορά το δέρμα, επειδή τα φύκια είναι πλούσια σε μέταλλα και λιπαρά οξέα με ισχυρές αναζωογονητικές ιδιότητες, είναι ιδανικά στην αντιμετώπιση της ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων.
Γνωρίζουμε επίσης ότι τα φύκια χρησιμοποιούνται ως περιτύλιγμα στο σούσι, αλλά ποτέ δεν θα μας πέρναγε από το μυαλό να τα αγοράσουμε από το μανάβικο. Ωστόσο, τα φύκια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικές ουσίες, ασβέστιο και πολλές βιταμίνες. Βέβαια, το πιο γνωστό όφελός τους είναι το ιώδιο, ένα θρεπτικό συστατικό που δεν υπάρχει σε σχεδόν καμία άλλη τροφή. Τα σωστά επίπεδα ιωδίου βοηθούν στη διατήρηση υγιούς θυρεοειδούς, του αδένα που παράγει και ρυθμίζει τις ορμόνες στον οργανισμό μας.
Οι ποικιλίες των βρώσιμων φυκιών είναι τρεις:
τα καφέ,
brown-seaweed
τα κόκκινα
Digital image
και τα πράσινα.
green-seaweed
Αυτά έχουν ονομασίες όπως
κρίταμο,
kritamos
ιπποφαές,
Ιπποφαές
φύκια kelp,
kelp
ιρλανδικά βρύα,
irish-moss
φύκια bladderwrack
bladderwack
και άλλα.
Οφέλη για το δέρμα και τρόποι να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα μπάνιου από φύκια
Εάν έχετε οι ίδιοι πρόσβαση σε κάποιο σημείο όπου υπάρχουν φύκια, κόψτε φύκια bladderwrack και ξεπλύνετέ τα σε έναν κουβά με καθαρό θαλασσινό νερό. Μπορείτε είτε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως είτε να τα στεγνώσετε στον ήλιο (κρατώντας μια ποσότητα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσετε μελλοντικά στο μπάνιο σας). Τα φύκια θα ενυδατωθούν ξανά μόλις τα βάλετε στο νερό. Μόλις μπείτε στην μπανιέρα, τρίψτε τα στο σώμα σας για να καταπραΰνετε τις ξηρές περιοχές στο δέρμα σας – ειδικά αν πάσχετε από έκζεμα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε αυτά τα πολύτιμα φύκια μέχρι και 3 φορές.
Σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση σε μέρος που υπάρχουν φύκια, μπορείτε να τα προμηθευτείτε αποξηραμένα από ένα κατάστημα με υγιεινά προϊόντα ή από το διαδίκτυο.
Ένα άλλο προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το μπάνιο σας είναι ένα σφουγγάρι με ιρλανδικά βρύα (διαθέσιμο στο διαδίκτυο). Φτιάχνεται από αποξηραμένα καφέ φύκια κι εμποτίζεται με βιολογικό σαπούνι φυκιών. Ύστερα προστίθεται ένα απαλό άρωμα από βιολογικά αιθέρια έλαια και στη συνέχεια το σφουγγάρι τυλίγεται σε ένα τούλι, πράγμα που το καθιστά εύκολο στη χρήση. Μουλιάστε το σφουγγάρι σε ζεστό νερό μέχρι τα φύκια να βγάλουν ένα ευεργετικό τζελ, με το οποίο θα κάνετε μασάζ στο δέρμα σας, ενώ ταυτόχρονα το τούλι ενεργεί ως απαλό απολεπιστικό που αφαιρεί το νεκρό δέρμα.
Εκτός από τα φύκια, μην ξεχάσετε και το άλλο δώρο της θάλασσας που δεν είναι άλλο από το αλάτι.
Το κολύμπι στη θάλασσα προσφέρει φυσικά οφέλη στο δέρμα, αφήνοντάς το πιο καθαρό και απαλό, ενώ σε περίπτωση ψωρίασης, εκζέματος και ακμής ανακουφίζει από τη φαγούρα και παρέχει ένα άλλο είδος θεραπείας. Είναι εύκολο να φτιάξετε φυσικά απολεπιστικά με βάση το θαλασσινό αλάτι ανάμειγνυοντάς το με ελαιόλαδο. Ύστερα τρίψτε το στο σώμα σας ξεκινώντας από τα πόδια και τα χέρια με φορά προς την περιοχή της καρδιάς. Αυτό θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος και θα διευκολύνει την απομάκρυνση των τοξινών.
Σε όσους προτιμούν να ζουν με πιο φυσικό τρόπο, η θάλασσα τους προσφέρει αυτή την ευκαιρία.


ΠΗΓΗ
Σχόλια