H Michelle Obama προωθεί μεταλλαγμένα τρόφιμα της Monsanto ειδικά για … παιδιά


η-michelle-obama-προωθεί-μεταλλαγμένα-τρόφιμα-της-monsanto-ειδικά-για-παιδιάΗ εταιρία μεταλλαγμένων τροφίμων Monsanto, παρά την πρόσφατη δικαστική ήττα της, προσπαθεί να οικοδομήσει ένα ισχυρό «κοινωνικό προφίλ».
Σε αυτήν της την προσπάθεια βρήκε μία ισχυρότατη σύμμαχο με πολύ αυξημένη επιρροή: την πρώτη κυρία των ΗΠΑ Michelle Obama που θα συμμετάσχει στην καμπάνια προώθησης των νέων «θρεπτικών» τροφίμων για παιδιά που θα παράγει ο πολυεθνικός κολοσσός.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Associated Press, η Monsanto αναμένεται να δαπανήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια εντός χρονικού διαστήματος 5 ετών για την υλοποίηση εκστρατεία προώθησης «υγιεινών» γενετικά τροποποιημένων τροφίμων ειδικά για παιδιά.

Η Monsanto ανακοίνωσε ότι αναμένεται να προσαρμόσει τα πρότυπα των συγκεκριμένων τροφίμων για παιδιά με τα νέα ομοσπονδιακά πρότυπα που έχουν θέσει οι Η.Π.Α για την κατάλληλη σήμανση και παρουσία θρεπτικών συστατικών στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, μία ανακοίνωση που θεωρείται το λιγότερο οξύμωρη αν όχι εξοργιστική..

Η Michelle Obama ανέφερε την Πέμπτη τους λόγους για τους οποίους «επέλεξε» να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη εκστρατεία:

«Όταν βλέπω μία εταιρεία σαν την Monsanto να ξεκινά μία τέτοια πρωτοβουλία, αισθάνομαι περισσότερο αισιόδοξη από ποτέ. Μπορούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο παραγωγής και πώλησης τροφίμων στη χώρα μας».

Από τη πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Monsanto σε δηλώσεις που πραγματοποίησε τόνισε ότι “η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί φυσική προέκταση των ενεργειών μας”.

Η καμπάνια της Michelle Obama με όνομα «Let’s Move», μία προσπάθεια που είχε ως στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και την προώθηση της υγιεινής διατροφής για τα παιδιά, δεν θα μπορούσε να καταλήξει σε πιο άστοχη και επικίνδυνη επιλογή.

Η επιρροή της Obama θα οδηγήσει εκατομμύρια παιδιά στις Η.Π.Α να τραφούν «υγιεινά με μεταλλαγμένα τρόφιμα» οδηγώντας σε άμεσο ή μακροπρόθεσμο κίνδυνο για την υγεία τους.

Η παιδική υγεία και ευημερία γίνονται προφανέστατα θυσία στο βωμό του κέρδους και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του πολυεθνικού κολοσσού της Monsanto..

pentapostagma.gr
Σχόλια