Ο Ιρανός πρόεδρος «έδωσε στεγνά» Τουρκία, Κατάρ και λοιπούς αμερικανούς συμμάχους για την στήριξη των ισλαμιστών δολοφόνων

ιρανΜιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι θεωρεί υπεύθυνες για την εξάπλωση του βίαιου εξτρεμισμού «συγκεκριμένες χώρες» και «μυστικές υπηρεσίες» και επισήμανε ότι επαφίεται στην περιοχή να βρει μία λύση στο πρόβλημα.

«Συγκεκριμένες χώρες βοήθησαν στη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους και τώρα δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Συγκεκριμένες μυστικές υπηρεσίες έβαλαν τα ξίφη στα χέρια τρελών ανθρώπων, που τώρα δε δείχνουν έλεος σε κανέναν» είπε ο Ροχανί.

«Η σωστή λύση σε αυτό το αδιέξοδο μπορεί να προέλθει από την περιοχή, να δοθεί μια λύση από την περιοχή με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, και όχι (να επιβληθεί μια λύση από κράτη) εκτός της περιοχής» υποστήριξε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Ιράν κατήγγειλε την «εσφαλμένη στρατηγική» των χωρών-συμμάχων της Δύσης στη Μέση Ανατολή και αναφέρθηκε κυρίως στις «ανάρμοστες επεμβάσεις» στα εσωτερικά της Συρίας.

«Οι στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του Αφγανιστάν και του Ιράκ και οι ανάρμοστες επεμβάσεις στη Συρία αποτελούν ξεκάθαρα παραδείγματα αυτής της λανθασμένης στρατηγικής προσέγγισης στη Μέση Ανατολή» δήλωσε ο Ροχανί ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης.

olympia.gr
Σχόλια