Αν θέλεις να πετύχεις, ΠΡΕΠΕΙ να έχεις ένα όραμα

Portrait-Of-Happy-Young-Couple-900 Του Δαυίδ Αβραμίδη

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχεις ένα όραμα;



Πολλές σπουδαίες προσωπικότητες κατόρθωσαν να φτάσουν εκεί που έφτασαν ακριβώς επειδή είχαν την αντίληψη να αναπτύσσουν δυνατά οράματα και να δουλεύουν προς την κατεύθυνση τους. Μάλιστα τα οράματα αυτών των ανθρώπων δεν βοήθησαν μόνο τους ίδιους, αλλά ενέπνευσαν και άλλους! Ένα δυνατό όραμα θα σου δώσει δύναμη και αυτή με τη σειρά της θα φέρει καρπούς στα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου.



Αν δεν αναπτύξεις ένα όραμα, δεν θα βρεις σκοπό στη ζωή σου ούτε τον τρόπο να πας μπροστά. Τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μόνο αν τους δώσεις χρώμα μέσα από ένα όραμα και μετά κάνεις συγκεκριμένα σχέδια και πράξεις ώστε να βγουν αληθινά.



Η ύπαρξη ενός οράματος είναι αυτό που θα σε πάει μπροστά και θα σ’ εφοδιάσει με άπειρη ενέργεια ώστε να κινηθείς αργά αλλά σταθερά προς την πραγματοποίηση των ονείρων σου. Όταν έχεις ένα όραμα ξέρεις τι είναι αυτό που χρειάζεται να κάνεις κάθε φορά.



Το όραμα σου θα σε πειθαρχεί να παραμείνεις συγκεντρωμένος στο μονοπάτι σου και να δουλεύεις προς την επίτευξη των στόχων σου. Αλλά για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να έχεις ένα μυαλό που σκέφτεται με θετικό τρόπο. Θα πρέπει, επίσης, να έχεις την ικανότητα να βλέπεις μπροστά και να προγραμματίζεις για το μέλλον.



Το όραμα κάθε ανθρώπου δεν πρέπει να είναι μια θολή περιγραφή του τι θα ήθελε να πετύχει. Αυτός είναι ο λόγος που λέμε ότι πρέπει να προσθέτει χρώμα στα όνειρα σου. Ένα όραμα είναι μια ζωντανή εικόνα και ένα λεπτομερές πλάνο του που θέλεις να φτάσεις και τι θα κερδίσεις καθώς διανύεις τη διαδρομή προς την επίτευξη των στόχων σου.



Αν θέλεις να φτάσεις στο σημείο που νόμιζες ότι δεν ήταν δυνατό να φτάσεις, θα πρέπει το όραμα σου να μην είναι κάτι το εύκολα επιτεύξιμο, αλλά να έχει την ιδιότητα να δοκιμάζει και να εκτείνει τα όρια σου στο άπειρο. Έτσι μόνο μπορούμε να γίνουμε αυτό που πραγματικά θα θέλαμε. Ένας άνθρωπος χωρίς όραμα στη ζωή του δεν έχει ούτε σκοπό ούτε τη θέληση να διαπρέψει.

egriechen.info












Σχόλια