Πως θα φτιάξεις τη δική σου Ρακή στη χύτρα ταχύτητας -Πως κάνεις το δικό σου αποστακτήριο (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Ο μπλόγκερ Γιώργος Ανεστόπουλος διάλεξε δύο άρθρα από το διαδίκτυο σχετικά με τις διαφορετικές πλευρές του πράγματος. Κατ' αρχήν το "τυπικό" (βαρετό αλλά ενδιαφέρον...ουσιώδες για όποιον θέλει να ασχοληθεί) της υπόθεσης...μετά, πιο "κάτω" οι "συνταγές" και οι "πατέντες"...και στο τέλος τρία διαφορετικά βίντεο....δείτε, δείτε...θα καταλάβετε...


Βεβαιώσεις Αμπελοκαλλιεργητών για έκδοση άδειας απόσταξης
Το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων, ενόψει έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου για τη λειτουργία αμβίκων των μικρών αποσταγματοποιών (άρθρο 7Ε του ν. 2669/2001) ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων ότι:

- Η αποστακτικής περιόδου από το Υπουργείο Οικονομικών ορίζεται από 20 Οκτωβρίου έως 19 Δεκεμβρίου 2014.

- Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από το Τελωνείο Ιωαννίνων απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές βεβαίωσης από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου-ΠΕ Ιωαννίνων για την ιδιότητα του παραγωγού, τη θέση και την έκταση του αμπελιού, καθώς και της ποσότητας των πρώτων υλών που παρήχθησαν. Η σχετική βεβαίωση θα εκδίδεται μέχρι το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας (19 Δεκεμβρίου 2014) από το γραφείο 117 στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

- Για την έκδοση βεβαίωσης απαιτείτε προηγουμένως υποχρεωτικά από τους παραγωγούς η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συγκομιδής για το έτος 2014 μέσω της ιστοσελίδας http://e-services.minagric.gr του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

- Οι αμπελουργοί των οποίων οι αμπελώνες ή οι κληματαριές τους καταλαμβάνουν έκταση μικρότερη του 1 στρέμματος και το παραγόμενο προϊόν δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή, απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής. 


Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ ...
Σχόλια